Lievance, alebo ako ich volám ja „pancakes“, sú u nás doma veľmi obľúbeným jedlom. Ich príprava je oveľa rýchlejšia ako pri palacinkách, takže v kuchyni nestrávite celú večnosť a musím povedať, že sú tieto lievance aj celkom sýte, takže po nich nikto neostáva hladný. Prezradím vám jeden trik, vďaka ktorému vaše lievance naberú úplne iné rozmery.
Posuňte svojim priateľkám ďalší výborný recept na plnené rožky. Vynikajúco sa hodia ku kávičke či čaju a posedenia s vašou priateľkou budú odteraz ešte príjemnejšie. Tieto plnené rožky sú vo vnútri mäkké a krémové, zvonku chrumkavé a navyše ich máte hotové za minútku.
Budete potrebovať:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
štipka soli
1 vajíčko
1 a 1/2 hrnčeka mlieka
2 lyžice oleja
3 lyžice cukru
nutela alebo džem
čerstvé ovocie, napríklad jahody
Postup:
V miske si zmiešame pomocou mixéru všetky ingrediencie. Pri lievancoch je skvelé to, že môžete tak trochu využiť vašu fantáziu. Chcete čokoládové cesto? Pridajte kakao. Chcete viac ovocia? Do cesta prihoďte pár čerstvých čučoriedok. Dnes ale budeme lievance plniť. Či už zvolíte nutelu, tak ako je aj v tomto recepte, alebo nejaký džem či marmeládu, výsledok bude stáť za to.
Cesto si môžete chvíľu nechať v chladničke odstáť, ja som ich už pripravovala aj hneď. Cesto má byť hustejšie ako to, ktoré používame na palacinky. Je oveľa vláčnejšie a vidíte bublinky, ktoré spôsobuje samozrejme prášok do pečiva. No ale poďme už k samotnej príprave.
Nutelové krúžky si vytvoríte tak, že natriete vrstvičku na papier na pečenie, ktorý následne umiestnite do mrazničky, aby nutela stuhla. Je to jednoduchšie, nezašpiníte sa a musím uznať, že je to celkom šikovný nápad.
Na samotné pečenie na panvici používam kokosový olej, ale pokojne použite maslo či klasický olej. Na panvicu si pomocou naberačky nalejte cesto, ktoré automaticky vytvorí kruh. Na vrstvu cesta teraz položte vrstvu nutely a na vrch opäť vrstvu cesta. Vzniknú tak plnené lievance. Aké jednoduché však?
Dávajte pozor na to, že nutela sa topí pomerne rýchlo. To znamená, že lievance robte po častiach a nutelu vždy držte v mrazničke. Keď na lievancoch vypukajú všetky bublinky, resp. keď ich už vidíte zreteľne, lievance otočte a smažte ich aj z druhej strany. Podávajte ich so smotanou a čerstvým ovocím. Skvelý recept na raňajky, obed, ale aj večeru. A hlavne, skvelý recept pre všetkých maškrtníkov. Svet je s dobrými teplými lievancami predsa len o trochu krajší, no nie? Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), recipetineats.com
Nahlásiť chybu v článku