Kinder mliečne rezy sú obľúbenou pochúťkou našich najmenších, no priznajme sa, kto z nás by sa aspoň na chvíľu nechcel znovu stať dieťaťom? Do detstva sa môžete vrátiť práve s týmto receptom. Pripravte si Kinder mliečne rezy už dnes, pričom použijete poctivé suroviny. U nás sa po nich len tak zaprášilo.
Budete potrebovať:
Cesto:
4 vajíčka
80 gramov cukru
20 ml mlieka
100 ml oleja
4 polievkové lyžice múky
2 polievkové lyžice kakaa
2 polievkové lyžice medu
1 lyžička prášku do pečiva
Plnka:
50 ml mlieka
20 gramov cukru
100 gramov kondenzovaného mlieka
1 polievková lyžica medu
100 gramov kyslej smotany
12 gramov želatíny
Iný variant náplne:
33% šľahačka
jemný tvaroh
1 vanilkový cukor
Náplň zvoľte podľa chuti a náročnosti. Ak nemáte dostatok času na prvý variant, pokojne si pripravte druhú alternatívu, ktorá je rovnako chutná a dobrá.
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto. Oddelíme si bielka od žĺtkov. V miske si vymiešame žĺtka s cukrom a pridáme kakao, múku a prášok do pečiva. Dobre premiešame.
Bielka vyšľaháme do hustej peny a po častiach primiešavame do tmavého cesta.
Cesto môžete následne rozdeliť na dve polovice a každú z nich samostatne upiecť. Ja to však robím tak, že nalejem cesto celé, upečiem ho a následne, keď trochu vychladne ho prerežem na dve polovice. Postup je v tomto prípade na vás. Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme na 180 stupňoch približne 20 minút. Pred plnením musí byť cesto vychladnuté, na to nezabúdajte.
Medzitým, ako sa cesto pečie, si pripravíme plnku. Zvoľte krém, aký máte najviac radi. My sme pre vás vybrali dve varianty. Pozrime sa na ten prvý. Želatínu namočíme v mlieku a v hrnci postupne zohrievame.
Hmota nesmie vrieť, preto máme hrniec vždy na najslabšom ohni. Primiešame kondenzované mlieko a med. Dobre premiešame. Keď nám želatína trochu zhustne, primiešame aj kyslú smotanu a ak je potrebné tak cukor.
Pozrime sa na prípravu druhej varianty. Stačí, keď si vyšľaháte smotanu na šľahanie do tuhej šľahačky, pridáte jemný tvaroh a dochutíte medom alebo cukrom.
Keď máme cesto vychladnuté a rozdelené na dve polovice, na jednu z nich nanesieme v jednotnej vrstve krém. Ak sa nám zdá, že je cesto suché, pokvapkáme ho najskôr mliekom. Na plnku priložíme druhú vrstvu cesta.
Celý koláč dáme do chladničky stuhúť aspoň na hodinku. Nakrájame na pásiky, rezy a môžeme podávať. Skvelá dobrota, ktorá zachutí práve deťom. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), liveinternet.ru
Nahlásiť chybu v článku