Jablkový závin: Zdravý a šťavnatý recept bez lístkového cesta, len z 5 ingredencií

Michal Blaško

Odolať šťavnatému jablkovému závinu je pre mnohých utrpenie. Okrem lístkového cesta však existuje aj jednoduchší a zdravší spôsob, ako si spraviť dobrôtku ku kávičke bez mrazených polotovarov alebo naťahovania cesta po celej kuchyni. Vymysleli sme pre vás recept, ktorý spĺňa všetky predstavy o dokonalom dezerte – je jednoduchý, rýchly a zdravý s nálepkou “light”.

zavin2
fitshaker.sk

Budete potrebovať:

4 jabĺčka
200 g mixu ovsených vločiek a ovsenej múky – rozmixovaných vločiek (komu neprekážajú veľké kusy vločiek, múku používať nemusí)
300 g bieleho jogurtu
2 lyžice medu
sekané orechy na posypanie (nemusíte použiť)
škoricu

Postup:

1. Rúru si predhrejte na 200 stupňov. Jablká rozkrojte a vyberte jadierka. Nakrájajte ich na malé kúsočky. Nešúpte ich – nechcete sa predsa okradnúť o všetky vitamíny v šupke.

2. V miske si zmiešate vločkovo-múčny mix, jogurt a med.

3. Cesto si rozdeľte na štyri časti. Z prvých dvoch urobte, na plechu vystlanom papierom na pečenie, podlhovasté základy. Jabĺčka poukladajte na základ a prikryte ich ďalšími dvoma časťami cesta.

4. Posypte sekanými orieškami a škoricou. Pri spomínaných 200 stupňoch pečte 40 minút.

zavin3
Fitshaker.sk

Dobrú chuť!

Viac skvelých receptov nájdete TU.

Článok vznikol v spolupráci s portálom fitshaker.sk

horoskop

Najnovšie články