Ste prejedení ťažkých zákuskov a koláčov z kysnutého cesta? Potom je ten pravý čas na vyskúšanie nového osvedčeného receptu. Tento úžasný ovocný koláč nenechá chladným nikoho vo vašej domácnosti. Jemne mokré mandarínkové cesto v kombinácii s lahodnou a osviežujúcou šľahačkou s kúskami ananásu predstavuje hotové nebíčko v papuľke.
Najmä po sviatkoch a v obdobiach, kedy jeme viac domácich koláčov z ťažkého kysnutého cesta, mám tendenciu piecť ovocné koláčiky. Konkrétne tento recept je extrémne jednoduchý a rýchly. Upečiete si len ovocnú piškótu a do šľahačky zamiešate ananás. Koláč znie jednoducho, no tá svieža chuť je neuveriteľná. Hodí sa na rodinné príležitosti, alebo len tak na posedenie s priateľkami. Poďme sa spoločne pozrieť, ako si túto dobrotku pripravíme.
Na jednoduché domáce piškótové cesto budeme potrebovať:
6 vajec
6 PL kryštáľového cukru
6 PL vlažnej vody
6 PL oleja
6 PL polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 konzervu mandarínok, alebo čerstvé mandarínky v podobnom množstve
Na vrchnú ananásovú vrstvu budeme potrebovať:
1 plechovka ananásu (nakrájaného na kocky)
1 balíček vanilkového pudingu (ja používam Zlatý klas)
1 balíček šľahačky Dr. Oetker
2 lyžice cukru
stužovač šľahačky (ja robím bez)
Postup prípravy cesta:
Do mixéra si dáme celé vajcia + cukor, ktoré dobre vymiešame. Po lyžičkách pridávame vodu, olej, kakao, múku zmiešanú s kypriacim práškom a na záver mandarínky rozkrájané na menšie kúsky. Plech si vymastíme a vysypeme múkou a cesto pečieme cca 20-30 minút pri teplote 180 stupňov. Keďže mandarínky sú mokré, treba cesto kontrolovať, a ak mu polhodinka nebude stačiť, treba ho v rúre ešte nechať dopiecť.
Postup prípravy ananásovej šľahačky:
V miske si zmiešajte ananás a uvarený puding. V inej mise si vyšľahajte šľahačku (kto chce šľahačku pevnejšiu, nech použije stužovač) a obe zmesi opatrne zmiešajte. Potom natrite na vychladnuté mandarínkové cesto, ananásovú šľahačku nechajte vychladnúť a podávajte.
Náš tip na záver: koláčik môžete ozdobiť čerstvými mesiačikmi mandarínok, ktoré poukladáte tak, aby ste podľa nich neskôr vedeli krájať kocky. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), tasteofhome.com
Nahlásiť chybu v článku