Ak chcete skúsiť niečo tak trochu nezvyčajné, určite vyskúšajte tento extra rýchly recept. Príprava kysnutého cesta je zdĺhavá a premýšľať, čím ho naplniť, nás tiež niekedy nebaví. Navyše, ak sa ponáhľate a nechcete v kuchyni stráviť prinajmenšom dve hodiny, tento recept musíte vyskúšať. Tento mäsový slaný závin s lístkovým cestom je to „pravé orechové“ pre každého.
Budete potrebovať:
1 kg mletého mäsa
6 uvarených vajíčok natvrdo
soľ a korenie
majorán
bazalka
petržlen
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 vajíčko
500 gramov lístkového cesta
Postup:
Najskôr si v miske vymiešame a ochutíme mleté mäsko. Pridáme k nemu soľ, korenie, vajíčko, opraženú cibuľku, sušenú bazalku, sušený majorán a trošku petržlenovej vňate.
Na pomúčenej doske si rozvaľkáme lístkové cesto. Cesto by malo byť hrubé približne ako bruško vášho palca čiže max 2 centimetre a vaľkajte do tvaru obdĺžnika.
Do stredu cesta dáme mäsovú náplň a na mäso poukladáme 6 uvarených vajíčok. Na dlhších stranách cesta urobíme šikmé rezy cca 2 centimetre smerom ku kraju, aby vznikli prúžky. Aby sme mäsový závin uzavreli, preložíme jednotlivé prúžky cez seba a vznikne nám pletenka, resp. závin. Ak vám ostane cesto, pokojne závin ozdobte.
Závin potrieme vajíčkom, uložíme ho na papier na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia. Pečieme približne 40-45 minút do zlata. Závin necháme pred podávaním aspoň 5 minút vychladnúť. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), receptkiraly.hu
Nahlásiť chybu v článku