Do týchto placiek sme sa zamilovali! Príprava je jednoduchá, potrebujete málo ingrediencií a dopriať si ich môžete úplne bez výčitiek. Neobsahujú totiž žiadnu múku. Naplniť ich môžete mäsom na šťave alebo restovanou zeleninou, no skvele chutia aj samostatne, napríklad s kyslou smotanou.
Budete potrebovať:
1 karfiol
2 veľké vajíčka
1/4 hrnčeka čerstvých byliniek (majorán, bazalka, koriander)
šťava z polovice citróna
soľ a korenie
Postup:
Karfiol si očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Hlavičky vložíme do mixéru a rozmixujeme úplne na hladko. Následne vložíme túto zmes do mikrovlnky a necháme variť asi 2 minúty na najvyššom výkone.
Karfiol premiešame a postup opakujeme. Následne je veľmi dôležité, aby sme z karfiolu vyžmýkali čo najviac vody. Urobiť to môžeme tak, že ho dáme do utierky a vytlačíme prebytočnú tekutinu.
Rúru si medzitým zapneme na 180 stupňov Celzia. V miske si zmiešame karfiolovú zmes, bylinky, vajíčka, šťavu s citróna a dochutíme pomocou soli a korenia.
Na plech vystlaný papierom na pečenie si vytvarujeme tenké placky, ktoré pečieme v predhriatej rúre asi 10 minút. Potom ich pootáčame a pečieme ešte tak 7 minút dochrumkava. Podávame samotné s kyslou smotanou, dipom, omáčkou alebo mäsom na šťave. Dobrú chuť.
Náš tip: Placky môžete opekať rovno aj na oleji. Postup je klasický, ako keď pripravujeme haruľu alebo zemiakové placky. Z panvice budú chrumkavejšie a niekomu možno zachutia viac.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), recipegirl.com
Nahlásiť chybu v článku