Vaječný likér: Tradičný recept v trochu inom šate, ktorý musíte tieto Vianoce vyskúšať

Eva Farbiaková

mentalfloss.com

Baby, aj vy sa tešíte na vianočné sviatky? V obchodoch už na nás vykúkajú z každého kúta, o televíznych kampaniach ani nehovorím. Ale po pravde, mne to tento rok akosi nevadí. Naozaj sa na sviatky teším. Že si vyložím nohy na stôl, zapnem vianočné romantické filmy a budem pri tom popíjať vaječný likér. Ten sa mi k tejto atmosfére proste hodí. A najlepší je, samozrejme domáci. Ak ste si ho ešte doma neskúšali pripraviť, tento rok si isto nájdite čas. Neoľutujete. Napríklad aj takto, inak ako sme tu na Slovensku zvyknuté, po americky.

punc_2
pixabay.com

Budete potrebovať:

2 litre vanilkovej zmrzliny

4 šálky horúcej kávy (instantnej)

jedna 2-litrová fľaša nápoja 7-Up

2-4 šálky tmavého rumu (alebo whisky, bourbon, čo máte rady)

½ litra kupovaného vaječného koňaku

muškátový oriešok podľa chuti

punc_1
pixabay.com

Postup:

Do veľkej misky dáme polovicu zmrzliny s 2 šálkami horúcej kávy a miešame, kým sa zmrzlina nerozpustí. Pridáme zvyšok zmrzliny a kávy, stále miešame. Keď je zmrzlina roztopená, pridáme celý 7-Up, rum a vaječný koňak. Zľahka premiešame. Posypeme muškátovým orieškom. Ak sa Vám bude zdať likér silný, pridajte viac 7-Upu. Táto chuť vás prekvapí, ale určite milo. Neváhajte, vyskúšajte. Dobrú chuť a nazdravie!

zdroj: babskeveci.sk (Zoja), whatscookingamerica.net

Najnovšie články