Mesiac lásky je tu, vychutnajte si ho naplno. Potešte vašich najmilovanejších a prekvapte ich lahodným citrónovo-makovým dezertom od šikovného televízneho cukrára.
Aby ste si mohli zamaškrtiť aj v prípade, že sa s lepkom príliš nekamarátite, najmladší účastník prvej série známej televíznej súťaže v pečení, Viliam Bajzík, pre vás pri príležitosti Medzinárodného dňa celiakie pripravil sladký recept v originálnom podaní. Všetko potrebné, vrátane bezlepkového a bezlaktózového sortimentu značky K-free, nájdete vždy za výhodnú cenu vo vašom Kauflande.
Pečiem, pečieš, pečieme
Vilko si právom získal srdcia mnohých Slovákov. Nezľakol sa ani toho najnáročnejšieho postupu, svoje dezerty aj dnes premieňa doslova na umelecké dielo. A trúfa si tiež na bezlepkové výzvy. Vyskúšajte jeho citrónovo-makový travel cake pri príležitosti, zaručene si pochutíte!
Citrónovo-makový travel cake podľa Vilka
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 200 g masla
- 15 g citrónovej šťavy
- 25 g maku
- 25 g vody
- 530 g zmesi na pečenie K-free
- 4 g prášku do pečiva
- Sirup:
- 40 g vody
- 40 g kryštálového cukru
- 40 g citrónovej šťavy
- Krém:
- 200 g smotany
- 200 g mascarpone
- 40 g práškového cukru
Postup:
Všetky ingrediencie by mali byť izbovej teploty. Boky formy vymastíme maslom a vysypeme zmesou na pečenie. Zmes na pečenie a prášok do pečiva preosejeme. Vajcia, maslo, šťavu, vodu, mak a sypké ingrediencie dáme do robota miešať. Najskôr miešame minútu na pomalej rýchlosti a potom 3 minúty na najvyššej rýchlosti. Takto pripravené cesto vylejeme do formy a pečieme na 170 °C približne hodinu. Medzitým si pripravíme sirup, všetky ingrediencie zmiešame a privedieme do bodu varu. Necháme vychladiť a oblejeme ním upečený koláč. Mascarpone, smotanu aj cukor dáme do mixéra a vymiešame na nadýchaný krém, ozdobíme ním koláč. Prajeme dobrú chuť.
Máme pre vás dobrý tip
Produkty privátnej značky K-free neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré v Kauflande rozhodne neprehliadnete, zvládnete aj náročnejší recept ľavou zadnou.
PR článok Kaufland
Nahlásiť chybu v článku