Máte radi sladké pudingovo-čokoládové dezerty? Potom si prídete na svoje aj s týmto receptom. Je jednoduchý na prípravu, takže ho zvládnu aj začínajúce pekárky. Potešíte ním každú návštevu a aj rodinných príslušníkov. Verím, že recept si uchováte a stane sa súčasťou aj vašej osobnej kuchárky.
Budete potrebovať:
2 hrnčeky cukru
4 vajíčka
2,5 hrnčeka hladkej múky
1 hrnček mlieka
3/4 hrnčeka oleja
2 a 1/4 lyžičky kypriaceho prášku
1 lyžička vanilkového extraktu
Plnka
2 balíčky vanilkového pudingu
700 ml mlieka
Poleva:
230 gramov čokolády
1 hrnček smotany na šľahanie
Postup:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým extraktom do peny. Do misky s vajíčkami postupne pridávame po častiach múku. Tú sme si ešte predtým dobre zmiešali s kypriacim práškom.
Pripravené cesto vylejeme na plech, ktorý sme buď vystlali papierom na pečenie, alebo sme ho vymastili maslom a posypali troškou múky. Cesto pečieme v rúre na 180 stupňoch Celzia kým nechytí zlatistú farbu. Do hotového a upečeného cesta urobíme dierky.
Medzitým si pripravíme plnku. Uvaríme si vanilkový puding a ak máte radšej sladké môžete pridať aj cukor. Puding necháme trochu vychladnúť a navrstvíme ho na koláč. Celý koláč necháme vychladnúť, ideálne napríklad na balkóne, kde je teraz už ideálna zima.
Pripravíme si polevu. Zmiešame teplú smotanu na šľahanie s čokoládou. Miešame, až kým nám nevznikne hustá poleva. Polevu nalejeme na vychladnutú vrstvu pudingu a pekne uhladíme. Necháme ešte trochu vytuhnúť a podávame. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), hugsandcookiesxoxo.com
Nahlásiť chybu v článku