Klasická bábovka vďaka plnke zo smotanového syru získava nový rozmer. Ak ste už niekedy piekli banánový chlebík, tak viete, že je to celkom jednoduché. Pri tomto recepte sú pridané nejaké tie ingrediencie navyše a dôležité je použiť čo najzrelšie banány. Ak ste zistili, že nejaké prezreté máte práve doma a už ich asi nikto jesť nebude, môžete ich použiť práve takto. Dúfam, že recept vyskúšate a verím, že si ho zamilujete.
Na banánovú bábovku potrebujete:
1/2 hrnčeka trstinového cukru
1/4 hrnčeka kryštálového cukru
1/4 hrnčeka oleja
1/4 hrnčeka bieleho jogurtu
1 vajíčko
1 lyžička vanilkového extraktu
1 hrnček roztlačených zrelých banánov
1 hrnček hladkej múky
1 lyžička kypriaceho prášku
1 lyžička mletej škorice
štipka soli
Na krémovú náplň:
1 hrnček krémového syru izbovej teploty, môžete vyskúšať aj tento
2 lyžice hladkej múky
trošku nastrúhanej kôry z pomaranča
1 vajíčko
Postup:
Rúru si predhrejeme na 200°C a formu na bábovku si vymastíme maslom, poprípade môžete použiť aj olej v spreji. Ak nemáte bábovkovú formu, môžete použiť aj nejakú inú, v tvare, ktorý vám najviac vyhovuje. Vo veľkej miske si najskôr roztlačíme banány.
V inej miske zmiešame dokopy trstinový a biely cukor, vajíčko, olej, jogurt a vanilkový extrakt. Pomaly primiešavame múku, škoricu, kypriaci prášok a soľ. Do cesta nakoniec primiešame roztlačené banány. Cesto si odložíme bokom, kým budeme robiť krémovú plnku. Dokopy vymiešame krémový syr, múku, kôru z pomaranča. Keď sú všetky ingrediencie dobre prepojené, pridáme vajíčko a pokračujeme v miešaní.
Polovicu cesta teraz nalejeme do formy a do stredu pridávame krémovú náplň.
Dajte si pozor na to, aby sa krémová náplň nedotýkala okrajov formy, má byť skôr v strede.
Potom už len prilejeme zvyšok cesta a necháme to chvíľočku usadiť.
V rúre bábovku pečieme približne 35-40 minút. Po upečení, ju necháme aspoň 15 minút chladnúť a môžeme podávať.
Nezabudnite pred podávaním ešte bábovku posypať práškovým cukrom.
zdroj: interez.sk
Nahlásiť chybu v článku