Ocitnúť sa v nemocnici nie je nič príjemné. Keď je však už človek k tomu nútený, očakáva sa, že okrem lekárskej starostlivosti na úrovni, sa mu dostanú aspoň obstojné ľudské podmienky. Mnohé slovenské nemocnice sú v dezolátnom stave a rovnako sa nesnažia uľahčiť pobyt pacientom ani zdravou a vyhovujúcou stravou.
Výber jedla je dôležitý pre fungovanie ľudského organizmu. O to viac, ak je postihnutý nejakou chorobou a pacient sa potrebuje rýchlo zotaviť. No v nemocniciach na Slovensku to, čo sa týka kuchyne, nevyzerá vôbec ružovo. Ak si myslíte, že strava obsahuje veľké množstvo vitamínov, je pestrá a bohatá na zeleninu a ovocie, tak ste na veľkom omyle.
Po dlhšom pobyte v nemocnici zostala bratislavská pacientka pobúrená. Rozhodla sa vytvoriť Instagramový profil nemocnicne_jedlo a vďaka nemu upozorniť na to, ako to naozaj v slovenských nemocniciach funguje. Ľudia sa tu môžu podeliť o svoje gastronomické zážitky z nemocníc, ktoré potom na svojom profile uverejní. Pozrime sa teda na niektoré nemocničné „špeciality.“
Napríklad, ak ste na prísnej bezlaktózovej diéte, na raňajky dostanete syr
A ako by ste nazvali túto pochúťku?
Vraj raňajky sú základ dňa
Obedy, ktoré neobsahujú zeleninu ani žiadne zdravé suroviny
Alebo spálený obed s vysokou nutričnou hodnotou
Tatárska omáčka tiež nemusí byť najlepšou voľbou pre chorého pacienta
A rovnako zaráža aj pestrosť jedál. Vidíte ju? My nie.
„Kreativita“ kuchárov je skutočne na vysokej úrovni
Voda so zeleninou namiesto polievky a ťažko identifikovateľný druhý chod
A to „luxusné“ servírovanie
Pozri aj: Sedemmetrový pytón zhltol 54-ročnú ženu. Obrí had ju prehltol v celku aj s oblečením
Nahlásiť chybu v článku