Spálená žemľovka či voda so zeleninou namiesto polievky. Pozrite sa, čo servírujú naše nemocnice chorým pacientom

Lucia Mužlová

Ocitnúť sa v nemocnici nie je nič príjemné. Keď je však už človek k tomu nútený, očakáva sa, že okrem lekárskej starostlivosti na úrovni, sa mu dostanú aspoň obstojné ľudské podmienky. Mnohé slovenské nemocnice sú v dezolátnom stave a rovnako sa nesnažia uľahčiť pobyt pacientom ani zdravou a vyhovujúcou stravou. 

Výber jedla je dôležitý pre fungovanie ľudského organizmu. O to viac, ak je postihnutý nejakou chorobou a pacient sa potrebuje rýchlo zotaviť. No v nemocniciach na Slovensku to, čo sa týka kuchyne, nevyzerá vôbec ružovo. Ak si myslíte, že strava obsahuje veľké množstvo vitamínov, je pestrá a bohatá na zeleninu a ovocie, tak ste na veľkom omyle.

Po dlhšom pobyte v nemocnici zostala bratislavská pacientka pobúrená. Rozhodla sa vytvoriť Instagramový profil nemocnicne_jedlo a vďaka nemu upozorniť na to, ako to naozaj v slovenských nemocniciach funguje. Ľudia sa tu môžu podeliť o svoje gastronomické zážitky z nemocníc, ktoré potom na svojom profile uverejní. Pozrime sa teda na niektoré nemocničné „špeciality.“

Napríklad, ak ste na prísnej bezlaktózovej diéte, na raňajky dostanete syr


A ako by ste nazvali túto pochúťku?


Vraj raňajky sú základ dňa


Obedy, ktoré neobsahujú zeleninu ani žiadne zdravé suroviny


Alebo spálený obed s vysokou nutričnou hodnotou


Tatárska omáčka tiež nemusí byť najlepšou voľbou pre chorého pacienta


A rovnako zaráža aj pestrosť jedál. Vidíte ju? My nie.


„Kreativita“ kuchárov je skutočne na vysokej úrovni


Voda so zeleninou namiesto polievky a ťažko identifikovateľný druhý chod


A to „luxusné“ servírovanie


Pozri aj: Sedemmetrový pytón zhltol 54-ročnú ženu. Obrí had ju prehltol v celku aj s oblečením

noizz.sk

Najnovšie články