Srbský krémeš hotový raz-dva: Zvládnu ho aj tí, čo nikdy nepiekli a chutí ako z cukrárne

Lucia Mužlová

Ak radi pečiete, potom vo vašej kuchyni určite nesmú chýbať recepty na tradičné krémeše. Pravdu povediac, niekedy je naozaj ťažké vybrať si ten najlepší tip, ako lahodný krémeš pripraviť. Náš dnešný recept sa predsa len niečím odlišuje. Vanilkový krém zo Zlatého klasu máte pripravený veľmi rýchlo, chutí ako z cukrárne a nie je šanca, že by ste niečo pokazili, preto môžu pomáhať aj tí najmenší.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbara Palmer (@_barbarapalmer_) on

Zabudnite na lístkové cesto, pudingy a aj bebe keksy. Chuť Srbského krémešu vás určite dostane a to najmä preto, že je pripravený z klasických poctivých surovín, ktoré máte možno aj doma. Navyše, ak ste fanúšikom obmien klasických zákuskov, toto je to pravé orechové. V chladničke vám vydrží aj pár dní a ak ho vyskúšate pripraviť napríklad na tohtoročné sviatky, zaručene neoľutujete.

Čo budeme potrebovať:

Cesto

  • 7 žĺtkov
  • 200 gramov cukru
  • 200 gramov polohrubej múky
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
  • 2 PL Holadského kakaa Dr. Oetker
  • 75 ml vody
  • 2 PL marhuľového džemu

Krém

Ozdobenie

  • 500 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 2 PL cukru
  • 2 balíčky stužovača Smeta-fix Dr. Oetker
  • 50 gramov strúhanej čokolády

Postup:

  • Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a vodu a ručne vymiešame dohladka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by >*__*< (@religous_weed) on

  • Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme približne 20 minút. Plát necháme vychladnúť a potom ho potrieme džemom.
  • Na prípravu krému v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh.
  • Zlatý klas uvaríme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a ešte horúci ho vmiešame do tuhého snehu. Krém nalejeme na korpus a odložíme do chladničky stuhnúť.
  • Na ozdobenie ušľaháme smotanu s cukrom a Smeta-fixom dotuha. Šľahačku nanesieme na stuhnutý krém a rovnomerne rozotrieme. Na povrch nastrúhame čokoládu. Potom už len nakrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Oetker Slovensko (@droetker_sk) on


Článok vznikol v spolupráci s Dr. Oetker

Najnovšie články