Tvarohová torta s višňami a želatínou: Vynikajúci dezert, ktorý si vás okamžite získa svojou úžasnou chuťou a nenáročnou prípravou

Lucia Mužlová

Vynikajúca torta, ktorá vás očarí už na prvý pohľad! Keď som prvýkrát skúšala tento recept, okamžite som sa do neho zamilovala. Našla som ho pod názvom Soufflé torta. Chladené soufflé sa na trhu objavilo až v 20. storočí spolu s príchodom želatíny, takže príprava je pomerne mladá, no za to veľmi jednoduchá. Spojenie tvarohu, višní a sušienok je jednoducho famózne a nemôžete tak urobiť krok vedľa.

torta1
sovkusom.ru

Nemáte radi višne? Nevadí! Zvoľte ovocie, ktoré vám chutí najviac. Či už si pripravíte citrusovú alebo exotickú verziu s kiwi a ananásom, určite vám zachutí. Pre predstavu sme zvolili a vybrali kombináciu višní a čokoládových sušienok.

Budete potrebovať:

250 gramov tvarohu

200 gramov mascarpone

100 gramov cukru

1 prášok do pečiva

100 gramov práškového cukru

80 gramov múky

40 ml vody

20 gramov želatíny

4 lyžičky kakaa

2 lyžice oleja

1 vajíčko

250 gramov višní (vykôstkovaných, konzervovaných)

100 ml kyslej smotany

Postup:

Ako prvé si pripravíme cesto na sušienky. Ak chcete, môžete tento krok vynechať a jednoducho použiť čokoládové sušienky, ktoré zakúpite aj v obchode, no s upečeným cestom je výsledok podľa môjho názoru lepší. V miske si rozšľaháme vajíčko s cukrom a pridáme slnečnicový olej a kyslú smotanu.

V inej miske si zmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva a po častiach pridávame sypkú zmes do mokrej. Plech si vymastíme maslom a cesto vylejeme. Cesto by nemalo byť hrubšie ako 3 centimetre. Cesto pečieme na 190 stupňoch Celzia v predhriatej rúre približne 15 až 20 minút. Keď ho vyberieme, necháme ho vychladnúť.

torta2
sovkusom.ru

Medzitým si želatínu namočíme vo vode a necháme ju tam cca 15-20 minút a začneme pripravovať krém. K tvarohu pridáme mascarpone a práškový cukor. Hmotu miešame, najlepšie mixérom na menších otáčkach, až kým nám nevznikne hustý krém. Pridáme želatínu, ktorú sme si trochu zohriali vo vodnom kúpeli.

Piškótové cesto pokrájame na kocky o rozmeroch 2 x 2 centimetre a kocky dáme do misky. Môžeme ich trochu poliať šťavou z višní.

Do okrúhlej formy dáme potravinársku fóliu a na spodok dáme najskôr pár lyžíc krému. Kocky čokoládového cesta poukladáme na vrstvu krému. Pridáme aj vykôstkované višne. Znovu pridáme trochu krému. Takto vrstvíme až kým sa nám neminú všetky suroviny. Nezabúdajte ale, že cesto by malo byť ponorené v kréme. Na vrch dáme opäť potravinársku fóliu a tortu odložíme do chladničky, aby nám stuhla. Po minimálne dvoch hodinách je pripravená na krájanie. Dobrú chuť.

torta3
forum.say7.info

Pre lepšiu predstavu si pozrite prípravu receptu priamo v akcii.

Pozri tiež: Vrstvená krémová egyptská torta: Tento recept mám už viac ako 25 rokov a moji hostia si ho vždy veľmi pochvaľovali

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sovkusom.ru

Najnovšie články