Vianočné mramorové pusinky z bielkov: Všetko, čo na ich výrobu potrebujete, máte určite doma a sú presne také chutné, ako vyzerajú

Lucia Mužlová

thetoughcookie.com/bakersroyale.com

Aj vy na Vianoce pripravujete pusinky z bielkov? Dnes trochu netradičný recept bez kokosu a s čokoládou. Mramorové pusinky vyzerajú naozaj efektne, a keď ich ochutnáte, nebudete ľutovať. Roztápajú sa na jazyku a zjete ich tak rýchlo ako jednohubky. Vaša rodina ich bude milovať. Hriešna varianta, no určite skvelá voľba.

pusinky5
bakingitright.com

Budete potrebovať:

3 veľké vaječné bielky

3/4 hrnčeka cukru

2 lyžice práškového cukru

1 lyžička vanilkového extraktu

1/2 lyžičky octu alebo citrónovej šťavy

240 gramov rozpustenej čokolády

Postup:

Najskôr si predhrejeme rúru na 130 stupňov Celzia. Na pečenie si pripravíme plech a papier na pečenie. Do veľkej misky si oddelíme 3 veľké bielky a vyšľaháme ich pomocou mixéru do polotuha. Za stáleho miešania pridávame cukor, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu alebo ocot. Ja preferujem varenie a pečenie s citrónovou šťavou, ale voľba je na vás. Mixérom šľaháme až kým nám nevznikne krásny tuhý sneh. Cukor sa rozpustí a sneh chytí krásnu lesklú glazúru.

pusinky1
bakersroyale.com

Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a pomocou lyžice vlejeme trošku do snehu, no nemiešame. Stačí keď odoberieme časť snehu, pofŕkame ho čokoládou, urobíme pár oblúčikov aby sme vytvorili mramorový efekt a vytvoríme pusinky. Tu je kreativita na správnom mieste.

pusinky2
bakersroyale.com

Pomocou lyžice vytvarujte menšie kopčeky a naukladajte ich na papier na pečenie. Pusinky pečieme v predhriatej rúre približne 40 až 50 minút. Keď sa budú dať ľahko odlepiť z papiera na pečenie, sú hotové. Počkáme, kým vychladnú a podávame. Dobrú chuť.

pusinky3
bakersroyale.com

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), bakersroyale.com

Najnovšie články