Čokoládovo-pomarančové toliariky v zdravom šate: Bez múky, bez bieleho cukru a s jednoduchým postupom

Lucia Mužlová

Bez múky, bez bieleho cukru… Čo viac si môžeme pre zdravie priať? Už len zapnúť pri pečení vianočné pesničky a bude to tip-top. Odporúčam napiecť aspoň dvojitú dávku, pretože je vysoko pravdepodobné, že sa po nich veľmi rýchlo zapráši.

fitshaker-vianoce
fitshaker.sk

Čo potrebujeme na prípravu 12 ks:

  • 3/4 pohára mandlí,
  • 3 lyžice medu,
  • 4 lyžice masla (tenký plátok),
  • štipku soli,
  • 1 lyžičku prášku na pečenie,
  • kvalitnú čokoládu,
  • lyžičku kokosového oleja,
  • 6 fíg,
  • trošku kôry z bio pomaranča.

Ako na to:

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Mandle si pomelieme na múku, zmiešame ich s práškom na pečenie a so štipkou soli. Pridáme roztopené maslo, med a všetko spolu zamiešme. Plech vyložíme papierom na pečenie a tvarujeme z cesta malé guličky. Guličky „splasneme“ a vytvarujeme do tvaru toliarikov. V strede urobíme s prstom priehlbinku. Pečieme cca 8 minút.

Po vybratí urobíme priehlbinku ešte raz a necháme vychladnúť. Obalíme v čokoláde. Do stredu si urobíme figovo-pomarančový džem, a to rozmixovaním fíg, pomarančovej kôry a 2 lyžíc vody.

Urobte radosť aj niekomu, koho máte radi. Zabaľte pár kúskov do škatuľky a darček je na svete.

fitshaker-vianocne-pecenie
fitshaker.sk

Tento článok vznikol v spolupráci so stránkou fitshaker.sk

zdroj: babskeveci.sk, fitshaker.sk 

Najnovšie články