Kamarátke kúpila darček pre bábätko za stovky eur, nakoniec však potratila. Ľudí pobúrila, keď ho chcela späť

Dana Kleinová

Foto: Photo by Gian Gomez on Unsplash / Photo by Fa Barboza on Unsplash

Ľudia na internete ostali zhrození z priznania ženy, ktorá požadovala, aby jej kamarátka vrátila darček, ktorý kúpila pre jej nenarodené dieťa. Jej kamarátka totiž potratila a podľa ženy tak už darček nevyužije. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Autorka príspevku, ktorá je sama mamou, vysvetlila svoju situáciu a internet ostal rozpoltený. Chcela totiž požiadať jej kamarátku (resp. kamarátku jej manžela), ktorú pozná roky, aby vrátila darček, ktorý s partnerom kúpili jej nenarodenému dieťatku, no žena potom potratila. Na jednej strane nechce kamarátku ešte viac zarmútiť, no zároveň si uvedomuje, že za darček minuli stovky eur, ktoré teraz vyšli navnivoč. Píše o tom Mirror.

Foto: Image by Jill Wellington from Pixabay

Nebol to prvý darček

Autorka príspevku a jej manžel sa s Jen poznajú roky. Rovnako ako pri druhom dieťati, aj pri tom prvom sa pár rozhodol zainvestovať do darčeka a minul naň niekoľko stoviek eur. Výber darčeka však nezávisel od nich, keďže Jen pre svojich známych pripravila zoznam darov, ktoré potrebuje a ktoré jej môžu kúpiť.

„Nemala som problém s darčekom, ani s tým, koľko sme zaň minuli. Bol to pekný darček a boli sme nadšení, že sa jej rodina s vtedajším priateľom, dnes už manželom, rozrastie,“ spomína autorka príspevku.

Foto: Image by Michael Schwarzenberger from Pixabay

Znova tehotná

Prešlo niekoľko rokov a Jen znova oznámila, že je tehotná. Tentoraz už autorka upozornila, že Jen aj jej manžel zarábali veľké peniaze a ich spoločné financie sa vyšplhali na sumu so šiestimi nulami.

„Jen veľmi skoro oznámila, že je opäť tehotná a poslala môjmu manželovi oznámenie, spolu so zoznamom potenciálnych darov, ktorý bol plný drahých vecí,“ vysvetľuje žena.

Hoci si autorka príspevku myslela, že je čudné, že Jen opäť vytvorila zoznam, keďže väčšinu vecí z neho by stále mala mať po prvom dieťati, no súhlasila s tým, že darček kúpia. Minuli naň takmer 400 eur.

Foto: Photo by Mediamodifier on Unsplash

Jen potratila

Nanešťastie, Jen o pár týždňov neskôr, potratila.

Žena v príspevku vysvetlila: „Nebudem zachádzať do podrobností, ale bola zničená a príčina potratu pravdepodobne znamená, že nebude schopná donosiť akékoľvek ďalšie dieťa, ktoré by sa rozhodla mať. Je to neuveriteľne smutné a hoci si s Jen nie som až tak blízka, bolí ma z toho srdce.“ 

Chce darček naspäť

Žena zároveň zverejnila dôvod, prečo si myslí, že by mali dostať dar naspäť, hoci od incidentu prešlo niekoľko mesiacov. Napísala: „Nie je to niečo, čo by mohla použiť pre svoje staršie dieťa.“ 

„Zároveň si nie som istá, či sa bude naďalej snažiť mať viac detí, keďže je to veľmi riskantné pre ňu, aj pre dieťa a zdá sa mi neuveriteľne necitlivé opýtať sa na to, najmä ak sa možno ešte ani ona sama nerozhodla,“ dodáva žena.

Foto: Photo by Külli Kittus on Unsplash

Zdá sa im to kruté

Najnovšie články