Fazuľu som vždy pred varením na noc namáčala. S týmto jednoduchým trikom to už viac robiť nemusím

Mary

Mikrovlnnú rúru má dnes doma snáď už každý. Slúži na ohrievanie rôznych pokrmov či rozmrazovanie jedál. Vedeli ste však aj o iných skvelých využitiach, ktoré mikrovlnná rúra ponúka? Ak nie, určite pokračujte v čítaní. 

mikrovlnná rúra 1
sovkusom.ru

Medzi ďaľšie použitia mikrovlnnej rúry patrí napríklad aj čistenie cesnaku či rýchlejšie kysnutie cesta na koláč a knedľu. Prinášame vám niekoľko zaručených tipov, ako využiť mikrovlnnú rúru vo vašej domácnosti.

Skryté funckie mikrovlnnej rúry, o ktorých ste (možno) nevedeli.

#Rýchle čistenie cesnaku 

Surové strúčiky cesnaku dajte zohriať do mikrovlnnej rúry po dobu 15 sekúnd (na plný výkon). Tento trik vám zaručí, že čistenie pôjde veľmi jednoducho a rýchlo. 

mikrovlnná rúra 2
sovkusom.ru

#Čerstvý chlieb 

Ak máte doma starší chlieb, ktorý sa už nehodí na konzumovanie, ale nechcete ho vyhodiť, vyskúšajte toto. Chlieb potrite malým množstvom vody pomocou vlhkej handričky a dajte do mikrovlnnej rúry na 20 sekúnd. Pečivo bude opäť vláčne a navráti sa mu tá istá jemnosť ako keď ste ho práve priniesli z obchodu. Pri používaní vlhkej handričky buďte veľmi opatrní, chlieb nesmie byť mokrý.

mikrovlnná rúra 3
sovkusom.ru

#Rýchlejšie odšťavovanie 

Pokiaľ sa chystáte odšťavovať ovocie, dajte ho pred tým na 10 sekúnd do mikrovlnnej rúry. Odšťavovanie tak pôjde rýchlejšie a z ovocia dostanete omnoho viacej šťavy.

mikrovlnná rúra 4
sovkusom.ru

#Plná chuť orechov 

Do misky nasypte orechy, pokvapkajte ich olivovým olejom a dajte ich zohriať na jednu minútu. Orechy budú mať plnú chuť a nezameniteľnú vôňu.

mikrovlnná rúra 5
sovkusom.ru

#Preosiaty cukor

Určite sa už aj vám párkrát stalo, že ste išli nasypať cukor a bol zlepený, urobili sa hrudy. Namiesto toho, aby ste tieto hrudy rozsekávali, vložte cukor do mikrovlnnej rúry, prikryte ho vlhkou handričkou a po 25 sekundách nebude po hrudách ani stopy.

mikrovlnná rúra 6
sovkusom.ru

#Kysnuté cesto 

Na poctivé kysnuté cesto potrebujeme čas a istú dávku trpezlivosti. Ak sa ale ponáhľate a chcete mať cesto hotové čo najskôr, použite mikrovlnnú rúru. Misku s cestom zakryte utierkou a vložte do mikrovlnnej rúry spolu s pohárom vody. Zapnite prístroj po dobu 3 minút a nastavte výkon na nižší než používate zvyčajne. Potom cesto nechajte odpočívať po dobu 3 minút a potom opäť dajte zohriať na 3 minúty a nechajte cesto voľne kysnúť. Tento proces vám zaručí, že cesto bude rýchlejšie nakysnuté, ale zároveň sa jeho objem zvýši najmenej o dvojnásobok.

mikrovlnná rúra 7
sovkusom.ru

#Čistenie zeleniny

Ak pripravujete recept, kde potrebujete baklažán, tekvicu či paradajky, určite viete, ako ťažko sa tieto druhy zeleniny čistia. Prácu vám uľahčí, ak zeleninu vložíte na pár sekúnd do mikrovlnnej rúry. Čistenie pôjde ľahko a naozaj veľmi rýchlo.

mikrovlnná rúra 8
sovkusom.ru

#Krájanie cibule bez sĺz 

Vyriešiť problém so slzami pri krájaní cibule môžete už za 30 sekúnd! Cibuľu pred krájaním vložte do mikrovlnnej rúry na 30 sekúnd a po slzách už viac nebude ani stopy. 

mikrovlnná rúra 9
sovkusom.ru

#Pečená slanina 

Plátky slaniny položte na tanier vystlaný papierovými utierkami a prikryte ich ďalšou vrstvou papierových utierok tak, aby bola slanina úplne zakrytá. Takto pripravenú slaninu vložte do mikrovlnnej rúry a skvelá prepečená pochúťka je na svete.

mikrovlnná rúra 10
sovkusom.ru

#Mäkkšia fazuľa

Pred tým, ako idete variť fazuľu či hrach, ste určite zvyknutí na to, že strukoviny nechávate cez noc namočené vo vode. Už to ale nemusíte robiť. Do misky nalejte vodu a nasypte strukoviny. Vložte do mikrovlnnej rúry a nechajte zohrievať 10 minút pri strednom stupni ohrevu. Potom nechajte strukoviny stáť v miske s vodou ešte jednu hodinu a môžete začať variť bez zdĺhavého čakania.

mikrovlnná rúra 11
sovkusom.ru

Mikrovlnná rúra je v každej domácnosti skvelým pomocníkom. Ak ste o týchto využitiach nevedeli, určite aspoň jeden z nich vyskúšajte. Nielenže vám uľahčia prácu, ale zároveň aj ušetria kopec času. Ak aj vy používate mirkovlnnú rúru aj na iné účely ako len na ohrievanie pokrmov, určite nám o nich dajte vedieť.

zdroj: babskeveci.sk (Marianna), sovkusom.ru

Najnovšie články