7 tipov na dokonalý účes pre všetky ženy, ktoré snívajú o tom, že si budú vlasy umývať len raz za týždeň

Lucia Mužlová

Snom mnohých žien je nemusieť si umývať vlasy tak často. Koľkokrát do týždňa to robíte vy? Ak cvičíte, určite si vlasy umývate častejšie. V opačnom prípade stačí v priemere 3-krát do týždňa. Ak však chcete účes, ktorý bude vyzerať dobre a zabezpečí, že si vlasy naozaj budete umývať len raz za týždeň, pripravili sme pre vás tipy na každý deň v týždni.

Pondelok

V pondelok si vlasy dôkladne umyte šampónom, ktorý je práve pre váš typ vlasov. Použite aj masku a doprajte tak vlasom výživu. Produkty dobre vymyte, aby vaše vlasy zbytočne nezaťažili. Na konci si môžete vlasy opláchnuť vodou s citrónom, čo je kúra, ktorá je momentálne na sociálnych sieťach populárna. Pokožku hlavy dobre premasírujte a dáme vám aj jeden tip. Počas nasledujúcich dní sa čo najmenej dotýkajte svojich vlasov, aby ste zabránili prenosu nečistôt a tvorbe mastnoty. V pondelok zvoľte jednoduchý účes, bez gumičiek a sponiek. Večer vlasy len prečešte.


Utorok

Pamätajte si, že váš hrebeň by mal byť stále čistý. Nemôžu na ňom ostávať čiastočky produktov a ani vypadnuté vlasy. Namiesto plastového hrebeňa vyskúšajte drevený. Vlasy nebudú tak elektrizovať a taktiež je šetrnejší.

Vlasy si nechajte voľne rozpustené a urobte si cestičku na stred, na bok, ležérne alebo cikcakovito. Cestička naboku pôsobí zvodne a taktiež budú vaše vlasy sviežejšie a vzdušnejšie. Ak si budete meniť cestičku častejšie, zamedzíte masteniu vlasov v tejto oblasti.


Streda

Tretí deň je ideálny čas, kedy zvoliť suchý šampón. Dosiahnete objem, zbavíte sa mastnoty a vlasy budú mať dobrú štruktúru, aby ste s nimi mohli pracovať. Suchý šampón aplikujte ku korienkom k pokožke a prehrabnite prstami. V strede týždňa si do vlasov pokojne dajte čelenku alebo šatku. Budete pôsobiť originálne. Dobrou voľbou je aj zapletaný cop. Na internete nájdete množstvo návodov, ako urobiť originálny pletený účes.


Štvrtok

Opäť si na pomoc vezmeme suchý šampón, ktorý aplikujeme ku korienkom a to hlavne pri cestičke. Vlasy porozdeľujte na jednotlivé sekcie a suchý šampón aplikujte. Brunetky pozor. uchý šampón môže zanechávať biele fľaky na vlasoch, preto ho dobre vyčešte. Ak ste mali včera zapletené vlasy, dnes si ich rozpustite a majte vlnky. Nechajte ich rozpustené alebo vytvorte drdol. Najlepšie budete vyzerať, keď si dáte záležať na nedbalom vzhľade.

View this post on Instagram

👄MESSY WAVES: КАК ДОБИТЬСЯ НУЖНОЙ НЕБРЕЖНОСТИ В САМОЙ МОДНОЙ УКЛАДКЕ! Сложные структурные укладки и залитые лаком неподвижные конструкции остались в прошлом, уступив место «естественному» беспорядку. Messy waves – «небрежные волны🌊» — это целое направление в современном стайлинге. От обычных волн, локонов и прочей классической завивки «небрежные волны» отличаются максимальной имитацией естественных изгибов и заломов прядей, то есть никаких следов плойки видно быть не должно. Общий принцип естественности в противовес искусственной накрутке остается доминирующим, и главным отличием от классических локонов является зигзагообразная геометрия прядей вместо спирали, закругленной книзу. Главные принципы укладки☝🏻: Накручивать нужно волосы, которым уже придан объем на макушке, чтобы создать эффект естественного объема, и концы прядей (5-7 см) не должны попадать в щипцы плойки. Последовательность действий следующая: 1. Нанести спрей для придания объема на корни волос на макушке (или просто воду, если у вас волосы, которые хорошо держать форму после сушки без дополнительной помощи). 2. Высушить волосы феном движениями снизу вверх, приподнимая пряди на макушке, чтобы сформировать нужный объем. 3. Разделить волосы на сегменты и закрепить их зажимом или заколкой. 4. Накрутить каждую прядь на средние щипцы и слегка вытянуть рукой каждую прядь после накрутки. 5. Нанести текстурный спрей или масло (если волосы сухие). 6. Расчесать локоны пальцами или широким гребнем, разбивая их на пряди. #казань #волосы #укладка #прическа #massywaves #небрежность #небрежнаяукладка #укладкаказань #прическаказань #макияжказань автор: Woman&Délice

A post shared by ОКРАШИВАНИЕ.СТРИЖКИ.КАЗАНЬ (@alstudiokzn) on


Piatok

Piaty deň je ideálny na to, aby ste vlasy stiahli len do chvosta, ktorý bude uhladený alebo naopak si vlasy natupírujte, dodajte im objem a zopnite ich do gumičky. Ak máte stredne dlhé vlasy, začnite od strednej dĺžky vlasov. Ak máte vlasy, ktoré sú zvlnené alebo kučeravé, začnite pri korienkoch. Ak máte rozštiepené končeky, pridajte si do nich trošku olejčeka, ktorý ich uhladí. Chybu neurobíte ani s troškou kokosového oleja.


Sobota

V sobotu si urobte na vrchu hlavy tzv. messy bun. Je to drdol, ktorý je strapatý. Vlasy okolo hlavy môžu byť uhladené a použite aj sponky. Popri ušiach si pokojne povyťahujte pár pramienkov. Ak však chcete vytvoriť dokonalý drdol, nepoužite hrebeň ale prsty.


https://www.instagram.com/p/Bjs-qDmF_yB/?utm_source=ig_embed

Nedeľa

V nedeľu je už ideálny čas na šatku. Môžete si ju uviazať na niekoľko spôsobov. Zakryjete tak všetko, čo nechcete, aby bolo videné.

View this post on Instagram

A scarf in your hair will finish your outfit this summer🌹

A post shared by MYA (@styyle.ish) on


Aké triky používate vy? Dajte nám vedieť v komentároch.

Pozri aj: Najlepší prázdninový tip: Vyskúšajte so svojím dieťaťom túto aktivitu a zažije leto, na ktoré bude ešte dlho spomínať

Lucia M.

Najnovšie články