Rýchly chlieb bez kysnutia: Chrumkavý, vláčny, voňavý a navyše aj veľmi chutný

Lucia Mužlová

takprosto.cc

Nekvasený chlebík je veľmi užitočná záležitosť, a to najmä preto, že postráda mnoho nevýhod, ako napríklad dlhé kysnutie. Mnoho žien v domácnosti už dlho hľadalo ideálny recept práve na tento produkt. Aj preto sme pre vás pripravili recept na prípravu chlebíku, do ktorého nejdú kvasnice, a teda je hotový oveľa rýchlejšie. Na chuti mu však nič nechýba. Práve naopak.

chliebbezkvasenia1
nashakuhnia.ru

Budete potrebovať:

800 gramov ražnej alebo špaldovej múky (ideálne v pomere 1:1)

1/2 litra acidofilného mlieka

1 čajová lyžička soli

1 lyžička sódy bikarbóny

Koreniny na ozvláštnenie chuti:

1 lyžica koriandru

1 lyžica kardamónu (nemusí byť)

štipka badiánu, prípadne anízu či rasce

1 lyžička škorice

3-5 lyžíc cukru (nemusí byť)

Postup:

Všetky ingrediencie si postupne pridajte do veľkej misky a dobre premiešajte. Malo by vám vzniknúť hutnejšie, no pevné cesto, ktoré sa bude trochu lepiť. Vyformujte podobný tvar ako má chlebík.

chliebbezkvasenia4
takprosto.cc

Plech alebo zapekaciu misu si dobre potrite olejom alebo masťou a do vnútra vložte cesto.

Plech vložte do predhriatej rúry na 200 stupňov Celzia a chlebík pečte približne 45 minút, pričom ho občas potrite vodou. Chlebík môžete posypať aj ľanovými, tekvicovými, či slnečnicovými semienkami. Fantázii sa medze nekladú.

chliebbezkvasenia2
takprosto.cc

Suchá zmes na chlebík vám v chladničke vydrží dlhšie ako 7 dní a chlebík si teda môžete pripraviť takmer kedykoľvek, stačí len pridať acidofilné mlieko. Ak chcete, pokojne použite aj veľký biely jogurt. Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), takprosto.cc

horoskop

Najnovšie články