Toto je presne ten druh koláča, o ktorom si poviete, že je fajn, ale nebude mať veľký úspech. Práve naopak! Čo môžete pokaziť jemným, vláčnym a vrstveným jablkovým koláčom? Ideálny recept na nedeľný koláčik, ktorý poteší všetky brušká. Ideálny na jeseň, pretože potrebujeme spotrebovať bohatú úrodu z našich záhrad. Poďme teda na to!
Budete potrebovať:
1 hrnček krupice
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček cukru
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
6 veľkých nastrúhaných jabĺk
škorica podľa chuti, pokojne aj škoricový cukor
olej na vymazanie plechu
nastrúhané maslo podľa potreby
Postup:
V miske si najskôr zmiešame všetky suché ingrediencie.
Plech si vymažeme maslom alebo olejom a vysypeme múkou.
Na dno nasypeme trošku múčnej zmesi.
Následne pridáme vrstvu strúhaných jabĺk. Na jabĺčkach nešetrite.
Opäť ide vrstva múky. Použite toľko, aby vrstva jabĺk nepresvitala. Následne ide opäť vrstva s jabĺčkami. Takto vrstvíme až kým sa nám neminie zmes múky a zmes jabĺk. Je len a len na vás, aký pomer surovín zvolíte. Záleží to aj od rozmeru plechu, ktorý používate. Ak je veľký a hlboký, budete potrebovať väčšie množstvo.
Nakoniec na vrch nastrúhame maslo.
Koláčik pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia približne 40 minút, až kým nebude povrch hnedo zlatej farby.
Vrch ešte môžeme posypať práškovým cukrom, prípadne aj škoricovým cukrom. Mňam! Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), kuharica.kontin.info
Nahlásiť chybu v článku