Lesný strážca mal nečakaného pozorovateľa. Keď mu podal pomocnú ruku, ostal úplne bez slov

Lucia Mužlová

Foto: Instagram (anil_t_prabhakar)

Niekedy sa nám v živote naozaj naskytne jedinečný pohľad, kedy príroda reaguje nezvyčajne. Stromy si dokážu nájsť svoju cestu aj v zastavaných alebo priemyselných zónach a zvieratá zase dokážu niekedy reagovať podobne ako ľudia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Len nedávno sa amatérskemu fotografovi Anilovi Prabhakarovi podarilo zachytiť unikátnu snímku. O celom príbehu informovala Bored Panda. Keď bol na ostrove Borneo, narazil na lesného strážcu, ktorý z rieky odstraňoval hady, ktoré sú nebezpečné práve pre orangutany, ktoré v danej oblasti žijú. Sú ich prirodzenými nepriateľmi a často majú po útokoch zranenia, ktorým podľahnú. Takto sa môže ich teritórium zužovať, preto pracovníci hady premiestňujú do iných oblastí.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Homero Gonzalez (@homerofoto2470) on

Práve v momente, kedy fotograf stláčal spúšť, stal sa svedkom niečoho neuveriteľného. Mladý orangutan sa priblížil k mužovi v rieke a podal mu pomocnú ruku. ľudia v tejto unikátnej fotografii okamžite videli niečo viac, ako len náhodu. Orangutan dlhšie muža pozoroval. Videl, ako sa snaží zachytiť hady a či porozumel, čo muž robí je otázne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Reminiscence Photography (@anil_t_prabhakar) on

Zvláštna však bola reakcia strážcu, ktorý orangutanovi ruku nepodal. Argumentoval tým, že je to predsa len divoké zviera a mal obavy sa ho dotknúť. Jeho úlohou je tieto zvieratá ochraňovať a to aj robil. Najhorším nepriateľom orangutanov však stále ostáva človek. Kvôli priemyslu a ekonomike neustále zužuje prirodzené teritórium orangutanov ale aj iných zvierat. Odlesňovanie je obrovským problémom nie len na Borneu.

Moment, ktorý sa fotografovi podarilo zachytiť je naozaj unikátny. Či chcel orangutan mužovi naozaj pomôcť je otázne a odpovedať by si mal zrejme každý z nás sám.

Najnovšie články