Tí, ktorí sa starajú o svoje zdravie a vzhľad vedia, že pre správne fungovanie tela je potrebné vyvážené množstvo bielkovín, tukov a sacharidov. Pre udržanie zdravého tela by človek mal prijať až 50% komplexných sacharidov v rámci potravín. Ich hlavným zdrojom sú práve celozrnné pečivo a cereálie.
Ovsená kaša
Hlavnou výhodou ovsených vločiek je schopnosť obnoviť črevnú mikroflóru v relatívne krátkom časovom období. Ovsené vločky sú okrem toho hlavným zdrojom krásy: omladzujú pleť, ktorá sa stáva pružnejšou, nechty a vlasy budú pevnejšie. Pomáhajú tiež k odstráneniu toxínov a škodlivých látok z tela. Najlepšie sú ovsené vločky bez rôznych prídavkov.
Ryžová kaša
Ryžová kaša je považovaná za najlepšiu z týchto kaší. Obsahuje celý rad vitamínov B, ktoré prispievajú k posilneniu a normalizácii mozgu. Najlepšie zo všetkého je, že táto kaša je vhodná aj pre ľudí, ktorí trpia gastritídou, prekyslením žalúdka a hnačkou. Ryža je tiež schopná riadiť syntézu hormónov a enzýmov.
Ukazuje sa, že najväčší prospech ľudské telo dokáže extrahovať z čiernej ryže. Biela ryža je považovaná za menej užitočnú, ale obsahuje viac bielkovín a škrobu.
Proso kaša
Kaša z prosa je považovaná za hlavný zdroj sily. Obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov: draslík, horčík, selén, mangán, zinok a železo. Použitie tejto obilniny v potravinách pomáha normalizovať fungovanie kardiovaskulárneho systému, čistí telo, zlepšuje stav pokožky a znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Pri kúpe sa vyvarujte bielym zrnám, tie môžu chutiť horko.
Pohánková kaša
Pohánka, inak nazývaná aj kaša za štíhlosťou, ktorá tiež pomáha zlepšiť zrak, posilňuje imunitný systém. Táto obilnina obsahuje železo, kobalt, nikel, draslík a horčík. Pohánka je schopná vyčistiť organizmus od toxických a škodlivých látok. Najužitočnejšou formou je práve zelená pohánka.
Jačmeňová kaša
Jačmeň je známy ako zdroj dlhovekosti. Podporuje zdravý spánok a veselosť. Jačmeňová kaša obsahuje fitomelatonín ktorý reguluje biologické rytmy v našom tele. To normalizuje cievny tlak a pomáha obnoviť silu. Pri kúpe dbajte na to, aby zrná neboli tmavé.
zdroj: babskeveci.sk (Bianka), sovkusom.ru
Nahlásiť chybu v článku