Každá jedna gazdinka sa už určite pasovala s nejakými ťažkosťami pri príprave jedla. Či už pri jeho varení, pečení alebo skladovaní. Dobrá správa! Prinášame vám pár tipov, ktoré vám pomôžu stať sa hviezdou v kuchyni!
Už žiadne slzy
Cibuľa je zelenina, ktorá má blahodárne účinky pre naše zdravie. Len keby sa pri jej krájaní tak neplakalo. Za všetko môže propanenthial S-oxide! Ide o látku, ktorú cibuľa obsahuje a uvoľňuje sa práve pri krájaní. V tomto prípade pomáha teplo alebo chlad. Ak máte viac času, vložte pred krájaním cibuľu do chladničky. Pri chlade sa táto látka uvoľní pomalšie. No ak nemáte dostatok času, skúste vložiť cibuľu do mikrovlnej rúry na 30 sekúnd a nastaviť stredne silný výkon.
Správna konzistencia cesta
Aj vám sa často stáva, že pri miesení cesta to nie je tak ako má byť? Buď je príliš lepkavé, alebo príliš tvrdé. Ľahká pomoc! Skúste doň pridať roztopené maslo.
Lahodná paradajková omáčka
O rôznorodom použití sódy bikarbóny ste už určite čítali veľa. Ale skúsili ste ju pridať aj do paradajkovej omáčky? Malým pridaním tejto ingrediencie sa odstráni kyslosť a spravíte z nej skutočnú lahôdku!
Zvýraznite vôňu korenia
Na zvýraznenie vôni korenia, pomáha teplo. Skúste ho dať na 30 sekúnd do mikrovlnej rúry alebo ho skúste na 1 až 2 minúty opiecť na panvici v rastlinnom oleji.
Chrumkavý chlebík
Tajomstvo chrumkavého chlebíka spočíva nielen v správne pripravenom ceste, ale aj v správnom pečení. Predtým, ako dáte do rúry chlieb, vložte do spodnej časti hrniec s vodou. Para, ktorá sa z neho začne odparovať vám zabezpečí chrumkavosť kôry.
Udržanie čerstvosti jabĺk
Niekedy sa stane, že nám ostanú nakrájané jabĺčka a my ich dáme len tak na tanieri do chladničky. Aby však ostali dlhšie čerstvé, natrite ich citrónovou šťavou a vložte do uzavieratelnej nádoby. Takto uskladnené si udržia dlho čerstvosť a šťavu.
Skladovanie torty
Správny cukrár vie, že torta si udrží svoju sviežosť a lahodnosť správnym postupom pri uskladnení. A teraz to budete vedieť aj vy! Tortu nechajte vychladnúť, následne ju dobre zabalte do plastovej formy a dajte do chladu. Až potom zdobte!
Rýchla príprava repy
Podobne ako cibuľa, aj repa je zdraviu prospešná zelenina, plná vitamínov a antioxidantov. Len keby sa nepripravovala tak dlho! Existuje však cesta, ktorá vám uvarenie tejto potraviny urýchli. Po umytí dajte repu do žiaruvzdorného sáčku, do ktorého spravte pár dierok. Takto pripravenú repu vložte na 9 minút do mikrovlnej rúry v keramickej alebo sklenenej mise pri najvyššom stupni. Po uvarení nechajte ešte repu 10 minút zavretú v mikrovlnej rúre a až následne ju vyberte.
Tak čo poviete? Skúsite tieto vychytávky? Dajte nám vedieť v komentároch.
zdroj: babskeveci.sk (Zuzu)
Nahlásiť chybu v článku