Do kuracích pŕs v celku sme urobili zárezy. Je to také jednoduché a chutné, že ich už nikdy nespravíme inak

Lucia Mužlová

Gurmánsky recept, ktorý je úplne jednoduchý? Áno prosím! Tento recept vás možno zaujme natoľko, že ho ešte dnes večer budete robiť na večeru. Je to jeden z najjednoduchších a najrýchlejších spôsobov, ako pripraviť skvelé a chutné kuracie prsia. Kúzlo spočíva v tom, že do neho urobíte menšie zárezy, do ktorých potom dáte samé dobré veci.

kurazarezy1
simplehealthykitchen.com

Budete potrebovať:

kuracie prsia

špenát

olivový olej

syr ricotta alebo kozí syr

syr na posypanie

soľ

korenie

Tento recept sa nazýva tzv. „hasselback“ kuracie prsia. Technika prípravy pochádza pôvodne zo Švédska, z reštaurácie Hasselbacken. Kuchár vtedy urobil malé zárezy do zemiakov a naplnil ich slaninou a syrom. Neskôr sa takto plnili bataty, čiže sladké zemiaky a aj jablká. Dnes vám prinášame tento skvelý recept, kde napĺňať budeme kuracie prsia.

Postup:

Kuracie prsia necháme v celku a dobre ich umyjeme v studenej vode. Potom ich osušíme pomocou papierovej vreckovky a urobíme malé zárezy, ktoré sú približne centimeter hlboké a centimeter od seba. Dajte si pozor, aby ste kuracie prsia nerozrezali úplne. Následne už len okoreníme a osolíme. Môžete pridať aj čerstvé bylinky alebo sladkú mletú papriku.

kurazarezy3
simplehealthykitchen.com

Na miernom ohni si do panvice dáme trochu olivového oleja a pridáme lístky špenátu. Celé to trochu pár minút podusíme. Keď vidíte, že lístky zmäkli a stmavli, môžete do panvice pridať syr ricotta alebo kozí syr. Možno by nebolo zlé vyskúšať aj našu slovenskú bryndzu. Celé to spolu pomiešame tak, aby nám vznikla hustejšia hmota a aby bol syr úplne roztopený.

kurazarezy2
simplehealthykitchen.com

Pomocou lyžice potom plníme jednotlivé zárezy špenátovo syrovou hmotou. Na záver ešte môžeme dosoliť a okoreniť.

kurazarezy4
simplehealthykitchen.com
kurazarezy5
simplehealthykitchen.com

Na vrch môžete kuracie prsia posypať akýmkoľvek syrom, ktorý doma máte. Chybu však neurobíte ak zvolíte syr čedar alebo mozzarellu.

kurazarezy6
simplehealthykitchen.com

Rúru si predhrejeme na 200 °C a celé to pečieme približne 20 až 25 minút. Ak máte možnosť, na posledných 5 až 10 minút zvoľte na rúre režim grilovanie. Syr sa zvrchu krásne roztopí a kuracie prsia chytia zlatú farbu. Ako prílohu si môžete pripraviť klasické pečené zemiaky, poprípade aj sladké zemiaky, teda bataty. Chybu neurobíte ani s ryžou a zeleninou. Dobrú chuť.

kurazarezy7
simplehealthykitchen.com

Ak sa chcete pozrieť, ako tento recept vyzerá pri príprave, pozrite si nasledujúce video.

[youtube -l7j5yyJ3PE 720 410]

Na tomto recepte je najlepšie to, že okrem toho, že je jednoduchý a rýchly, máte v každom súste všetky suroviny pokope. Existuje veľké množstvo kombinácií, čo znamená, že tento spôsob prípravy môžete opakovať, pokiaľ budete mať dostatok fantázie. Tu sú nejaké moje nápady, môžete sa nechať inšpirovať.

kurazarezy8

Náplne:

pečené červené papriky a syr feta

jablko, šunka a syr čedar

slaninka a modrý syr (napríklad niva)

divoká ryža a šampióny

slaninka, bylinky, cesnak a šťava z citróna

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), lifeaspire.com

Najnovšie články