Sezónu špargle máme zrejme za sebou, no už teraz sa môžeme tešiť na sezónu cukety. Ešte pár slnečných dní a v našich záhradkách čoskoro vyrastú krásne cukety, ktoré sú fantastické najmä na našom tanieri. Cuketa je ideálna zelenina na grilovanie, pečenie, ale aj do cestovín. Vyskúšajte tento skvelý recept, ktorý má navyše málo kalórií a je ideálny do tohoto letného počasia, kedy nechceme byť prejedení.
Budete potrebovať:
2 stredné cukety
špagety
2 strúčiky cesnaku
strúhaný parmezán
olivový olej
korenie alebo chilli (najlepšie čerstvo pomleté)
soľ
Postup:
Cukety si umyjeme a postrúhame na strúhadle, ktoré nám vytvorí dlhšie rezance.
Cuketové rezance následne dáme do sitka a necháme odkvapkať. Môžeme ich posoliť, aby sa prebytočná voda lepšie uvolnila.
Do hrnca si dáme variť vodu na špagety a uvaríme ich klasickým spôsobom.
Na panvicu hodíme malú kocku masla a pretlačený cesnak. Keď cesnak chytí zlatistú farbu, môžeme vložiť cuketu. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Na záver do panvice vložíme uvarené špagety a pridáme približne 3 lyžice olivového oleja.
Cuketové špagety naservírujeme na tanier, môžeme ešte osoliť a okoreniť a posypeme ich čerstvo nastrúhaným parmezánom. Ak máte na balkóne čerstvé bylinky, neváhajte a špagety posypte aj bazalkou, prípadne trochou rozmarínu či oregana.
Naozaj skvelý recept, ktorý vám pripomenie skvelú dovolenku pri mori, aj keď sa možno tento rok nikam nechystáte. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)
Nahlásiť chybu v článku