Jabĺčka zapečené v pita chlebe: Úžasný recept pre zaneprázdnené gazdinky, ktorý si vaša rodina jednoducho zamiluje

Monizz

Jablká v pita chlebe, pita chlieb v rúre! Neznie vám to chutne? Len raz to vyskúšate a okamžite zmeníte názor. Tento úžasne jednoduchý, rýchly a lacný recept si zamiluje celý vaša rodina. A predovšetkým si ho zamilujete vy, najmä ak patríte k zaneprázdneným pracujúcim matkám, ktoré sa nemôžu zbytočne zastavovať.

2
takprosto.cc

Ak chcete pripraviť svojim drahým neobvyklú dobrotu, čítajte ďalej. Tento recept urobíte bez problémov a aspoň u nás doma slúži ako záchrana v čase, keď nie je doma nič sladké. Využiť môžete balený pita chlieb, ktorý kúpite v obchode, alebo si môžete pripraviť vlastný. Toto jedlo môže byť nielen ako náhrada chýbajúcej popoludňajšej maškrty, ale aj ako skvelé sladké raňajky, desiata, či jednoducho ľahké občerstvenie v priebehu dňa. Pri tejto príprave si koláčik zachová šťavnatosť a jeho veľkosť môžete regulovať bez toho, aby ste museli meniť hmotnosť ingrediencií. Výsledkom bude niečo ako moldavský závin.

1
takprosto.cc

Na vynikajúce jabĺčka v pita chlebe budeme potrebovať:

3 tenké pita chleby

0,5 kg jabĺk

½ citróna

cukor podľa chuti

štipka škorice

70g masla izbovej teploty

Príprava:

Z jabĺčok odstránime zrniečka a nakrájame na malé kocky, pridáme šťavu z polovice citróna, aby nám jablká nezhnedli a zachovali si sviežu chuť. Takéto jablká necháme prejsť teplom v panvici, do ktorej pridáme polievkovú lyžicu zmäknutého masla. Pridáme aj cukor a škoricu. Ak máte príliš sladké jablká, alebo jednoducho máte radi kyslejšie koláče, nemusíte pridávať cukor.

3
takprosto.cc

Pita chlieb si narežeme na štvorce ľubovoľnej veľkosti a potrieme ich zvyšným maslom.

Zmes jabĺk, masla, škorice a cukru si poukladáme na jednotlivé pita chleby a opatrne zrolujeme (viď obrázok).  Plech si potrieme trochou oleja, aby sa nám chlieb neprilepil a pečieme cca 15 minút pri teplote 200 stupňov, alebo až kým nebudú chleby zlatisté.

4
takprosto.cc

Náš tip : rolky môžete pripravovať aj v panvici, v tomto prípade však budete potrebovať asi o 50g viac masla, ktoré použijete na vymastenie panvice a pita chleby ním tiež môžete potrieť aj zvonka.

5
takprosto.cc

V našej rodine je pita chlieb obľúbeným doplnkom k jedlám, no nikdy ma nenapadlo pripravovať ho na sladko. Keď som našla tento recept, zistila som, že neexistuje väčšia a zároveň ľahšia lahôdka. Milé zaneprázdnené gazdinky, príprava tohto koláčika vám zaberie nanajvýš 5 minút. Pri pečení koláča už môžete ísť pokojne skontrolovať deťom úlohy. Dobrú chuť!

zdroj: babskeveci. sk (Monika), takprosto.cc

Najnovšie články