Jablká v pita chlebe, pita chlieb v rúre! Neznie vám to chutne? Len raz to vyskúšate a okamžite zmeníte názor. Tento úžasne jednoduchý, rýchly a lacný recept si zamiluje celý vaša rodina. A predovšetkým si ho zamilujete vy, najmä ak patríte k zaneprázdneným pracujúcim matkám, ktoré sa nemôžu zbytočne zastavovať.
Ak chcete pripraviť svojim drahým neobvyklú dobrotu, čítajte ďalej. Tento recept urobíte bez problémov a aspoň u nás doma slúži ako záchrana v čase, keď nie je doma nič sladké. Využiť môžete balený pita chlieb, ktorý kúpite v obchode, alebo si môžete pripraviť vlastný. Toto jedlo môže byť nielen ako náhrada chýbajúcej popoludňajšej maškrty, ale aj ako skvelé sladké raňajky, desiata, či jednoducho ľahké občerstvenie v priebehu dňa. Pri tejto príprave si koláčik zachová šťavnatosť a jeho veľkosť môžete regulovať bez toho, aby ste museli meniť hmotnosť ingrediencií. Výsledkom bude niečo ako moldavský závin.
Na vynikajúce jabĺčka v pita chlebe budeme potrebovať:
3 tenké pita chleby
0,5 kg jabĺk
½ citróna
cukor podľa chuti
štipka škorice
70g masla izbovej teploty
Príprava:
Z jabĺčok odstránime zrniečka a nakrájame na malé kocky, pridáme šťavu z polovice citróna, aby nám jablká nezhnedli a zachovali si sviežu chuť. Takéto jablká necháme prejsť teplom v panvici, do ktorej pridáme polievkovú lyžicu zmäknutého masla. Pridáme aj cukor a škoricu. Ak máte príliš sladké jablká, alebo jednoducho máte radi kyslejšie koláče, nemusíte pridávať cukor.
Pita chlieb si narežeme na štvorce ľubovoľnej veľkosti a potrieme ich zvyšným maslom.
Zmes jabĺk, masla, škorice a cukru si poukladáme na jednotlivé pita chleby a opatrne zrolujeme (viď obrázok). Plech si potrieme trochou oleja, aby sa nám chlieb neprilepil a pečieme cca 15 minút pri teplote 200 stupňov, alebo až kým nebudú chleby zlatisté.
Náš tip : rolky môžete pripravovať aj v panvici, v tomto prípade však budete potrebovať asi o 50g viac masla, ktoré použijete na vymastenie panvice a pita chleby ním tiež môžete potrieť aj zvonka.
V našej rodine je pita chlieb obľúbeným doplnkom k jedlám, no nikdy ma nenapadlo pripravovať ho na sladko. Keď som našla tento recept, zistila som, že neexistuje väčšia a zároveň ľahšia lahôdka. Milé zaneprázdnené gazdinky, príprava tohto koláčika vám zaberie nanajvýš 5 minút. Pri pečení koláča už môžete ísť pokojne skontrolovať deťom úlohy. Dobrú chuť!
zdroj: babskeveci. sk (Monika), takprosto.cc
Nahlásiť chybu v článku