Čo môže byť horšie ako keď sa vám kuracie mäso pri príprave vysuší? Ak chcete, aby ste si na obed či večeru mohli vychutnať ozaj šťavnaté kuracie karbonátky, skúste do receptu pridať trocha netradične ovsené vločky! Skvelé je aj to, že ich pokojne môžete pripraviť aj v rúre.
Čo budeme potrebovať?
500 g mletého kuracieho mäsa
1 vajce
1 lyžica ovsených vločiek
1 lyžica mlieka alebo vody
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
papriku
rastlinný olej na vyprážanie
Príprava:
Zmiešame vodu, mlieko a vajce, pridáme ovsené vločky a necháme pôsobiť 20 minút. V mixéri si zmiešame cibuľu, cesnak a mleté kuracie mäso. V ďalšom kroku zmiešame obe pripravené zmesi, pričom pridáme papriku, soľ, korenie.
Z pripraveného cestíčka si pripravíme požadované karbonátky a vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán, aby boli dostatočne prepečené. Ak by ste recept chceli ešte trocha ozvláštniť, môžete pridať trochu vlašských orechov, prípadne trochu drvených arašidov. Budú z vás hotoví profesionálni kuchári!
Karbonátky môžete podávať s kyslou smotanou alebo so sladkokyslou omáčkou, výber je len a len na vás. Podeľte sa o tento šťavnatý recept so svojimi priateľmi! Dobrú chuť.
Nahlásiť chybu v článku