Perníčky bez múky a cukru? Áno, ide to. Vyskúšajte tento recept na obľúbenú vianočnú sladkosť v RAW verzii. Náročnosť je minimálna, takže ich prípravu hravo zvládne aj cukrár začiatočník a zachutia aj odporcom zdravej stravy. Ak ťa lákajú nové chute, tieto perníčky vrelo odporúčam.
Čo budeme potrebovať na cca 30 perníčkov?
400 g sušených ďatlí
240 g strúhaného kokosu
50 g slnečnicových semienok
1 PL perníkového korenia
100 g sušených sliviek na lekvár
Ako budeme postupovať?
- Datle si na pár hodín namočíme do vody. Potom vodu zlejeme a rozmixujeme na kašu.
- Kokos a slnečnicové semiačka pomelieme na múčku. Následne spolu všetko zmiešame a dochutíme perníkovým korením.
- Pripravíme si plech na pečenie, na ktorý natiahneme potravinovú fóliu. Na plech premiestnime cesto, rozvaľkáme, aby nám vytvorilo tenkú vrstvu a necháme hodinu v mrazničke, pokiaľ nestuhne.
- Fóliu s cestom premiestnime z plechu na dosku a vykrajujeme perníčky. Zo zvyškov si môžeme opäť pripraviť cesto a takýmto spôsobom ho spotrebujeme celé.
- Pripravíme si lekvár. Sušené slivky namočíme na 2 hodiny do vody a potom rozmixujeme.
- Lekvárom perníčky zdobíme a takto sú pripravené na ochutnávanie. Dobrú chuť.
Tento článok vznikol v spolupráci so stránkou fitshaker.sk
zdroj: babskeveci.sk, fitshaker.sk
Najnovšie články
Knihy od interez.sk
Nahlásiť chybu v článku