Máte chuť na výrazné chute? Tomuto jedlu ich dodajú bylinky a skvelé balsamiko. Kuracie stehná budú krehké s jemnou kyslastou chuťou. Čo je však skvelé, stehná upečiete zarovno so zeleninou a teda je to rýchlovka, ktorá zachutí každému. Čas prípravy odhadujeme na 45 minút, čo nie je na kompletný obed vôbec zlé.
Budeme potrebovať:
8 kuracích stehien (môžu byť vykostené)
1 lyžička soli
čierne korenie
10 kúskov špargle
2 červené papriky
1 červená cibuľka
1/2 hrnčeka mrkvy nakrájané na pásiky
150 gramov krájaných šampiónov
2 lyžice balsamika
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky cukru alebo medu
rozmarín
oregano
Náš tip: Ku kuriatku sa hodí asi každý druh zeleniny, takže pokojne zvoľte napríklad aj paradajky, cuketu, brokolicu, či baklažán. Kreativite sa medze nekladú.
Postup:
Najskôr si zapneme rúru na 200 stupňov. Umyjeme a očistíme kuracie stehná, osušíme ich papierovým obrúskom a osolíme, okoreníme. Položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne ich môžeme pokvapkať olivovým alebo kokosovým olejom.
Vo väčšej miske si zmiešame ostatné ingrediencie, to znamená zeleninu a bylinky s balsamikom. Pomiešanú zeleninu môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom. Následne ju vysypeme na plech okolo kuracích stehien.
Pečieme na jednom plechu v rúre približne 20-30 minút, kým nie je kura pekne prepečené. Zelenina by mala byť mäkká a mala by chytať zlatisto hnedú farbu. Ak máte radi zeleninu trochu chrumkavejšiu, môžete ju nechať zapiecť aj trochu dlhšie. Naaranžujeme na tanier a podávame. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), skinnytaste.com
Nahlásiť chybu v článku