Táto šalátová torta s krekrami je na prvý pohľad určite niečo nezvyčajné. Priznám sa vám, že takúto som ešte neskúšala, no so slanými tortami mám zatiaľ len dobrú skúsenosť, takže prečo nie? Navyše, ak máte radi ryby, tento nápad oceníte.
Budeme potrebovať:
5 vajíčok
250 gramov makrely v oleji
500 gramov slaných krekrov
4 uhorky
2 strúčiky cesnaku
150 gramov tvrdého syra
250 gramov majonézy
Postup:
Najskôr si uvarte vajíčka, klasicky natvrdo. Oddeľte bielka od žĺtkov a samostatne ich postrúhajte na menšie kúsky na strúhadle. Uhorky nakrájajte na menšie kocky, cesnak nakrájajte nadrobno alebo pretlačte a makrelu pomocou vidličky roztlačte na kašu. Vezmite polovicu majonézy a zmiešajte ju so syrom a cesnakom. Druhú časť zmiešajte s bielkami. Nasleduje vrstvenie. Prvá vrstva sú krekry, potom ide majonéza s vajíčkami, potom znovu krekry, na to makrela, uhorky, krekry a zostávajúca majonéza so syrom a cesnakom. Na vrchu celý šalát posypeme žĺtkami. Dobrú chuť.
Ak nemáte radi makrelu a ani žiadne ryby v oleji, použite krabie tyčinky, ktoré sú v šalátoch úžasné a vítané.
zdroj: babskeveci.sk, sovkusom.ru
Nahlásiť chybu v článku