8 jedál, ktoré sme v reštaurácii celý čas jedli nesprávnym spôsobom. Najviac ma šokovalo, že cestoviny by sme mali…

romi

Dnes nás už vo svete gastronómie neprekvapí nič. Na každom rohu nájdeme novú reštauráciu či nové rýchle občerstvenie. V týchto podnikoch sa často servírujú pre naše končiny netradičné jedlá. Určite ste už ochutnali sushi, hamburger, kebab a podobné zahraničné jedlá. Viete ako sa tieto jedlá majú správne jesť? Pokiaľ nie, prinášame vám zopár typov, vďaka ktorým sa v reštaurácií nestrápnite.

Sojová omáčka

V japonskej kuchyni má sojová omáčka veľký význam. Pridávajú ju takmer do každého jedla. Na sójovú omáčku sa používa špeciálna miska. Misku v žiadnom prípade neplnte až po okraj. Stačí ak na začiatok dáte omáčky menej, a keď to bude potrebné, doplníte si ju.

pixabay.com

Zázvor

Niektorí ľudia radi konzumujú zázvor spolu s práve naloženým sústom jedla. V skutočnosti by ste mali zázvor konzumovať medzi jedlami. Zázvor pomáha vyčistiť ústa a odstrániť v nich chuť, ktorú zanechalo predchádzajúce jedlo.

pixabay.com

Wasabi

Ak ste fanúšikom ostrých jedál, určite radi siahnete po paste zvanej wasabi. Wasabi je japonský zelený chren. Niektorí nadšenci si dávajú hojné množstvo priamo na kúsky sushi. Ak toto robíte, úplne prebijete chuť samotného jedla. Správny spôsob konzumácie wasabi je dať malý hrášok pasty do sójovej omáčky a premiešať.Prípadne rozotrieť tenkú vrstvu na kúsok sushi.

pinterest.com

Sashimi

Sashimi je jedno z najobľúbenejších druhov sushi. Jedná sa o surové kúsky rôznych morských rýb a plodov. Toto jedlo jedzte drevenými paličkami. Vidlička nie je vhodná. Naberte si malý kúsok sashimi medzi paličky a okraj ponorte do sójovej omáčky. Neponárajte celý kúsok a jednotlivé kúsky neprekladajte.

pixabay.com

Sushi

Sushi uchopte paličkami tak, že jedna palička uchopí stranu s rybou a druhá stranu s ryžou. Namočte sushi v sójovej omáčke tak, aby sa omáčka dotkla len ryby. Len v tomto prípade budete cítiť skutočnú chuť jedla.

pixabay.com

Makisushi

Makisushi je sushi, ktoré pozná väčšina z nás. Je to kúsok ryby (alebo kraba), zeleniny a ryže zrolovanej do valčeka v slanej morskej riase. Najčastejšie sa podáva nakrájané na niekoľko jednohubiek. Takúto jednohubku vezmite medzi paličky a do sójovej omáčky namočte len okraj.

pixabay.com

Cestoviny

Talianska kuchyňa je známa výbornými cestovinami. Najznámejšie sú špagety. Na vidličku si zoberte maximálne tri kúsky a vidličkou točte pokiaľ nebudú natočené po celej dĺžke. Ako pomôcku môžete použiť lyžicu alebo okraj taniera.

pixabay.com

Hamburger

Táto americká pochúťka je u nás už veľmi rozšírená. Určite sa už aj vám stalo, že keď ste chytili hamburger do ruky, obsah vám celý vypadol von. Nielenže ste zašpinili celý tanier a stôl, ale ešte aj seba. Hamburger nemusíte pitvať a rozoberať na malé kúsky. Stačí, ak ho prerežete na polovice. Polovička sa predsa len lepšie drží v ruke.

pixabay.com

Dúfame, že vďaka tomuto krátkemu návodu si v reštaurácií jedlo vychutnáte bez zbytočných prešľapov. Dobrú chuť!

Pozri aj: Psychologický TEST: Vidíte na obrázku dve tváre? Vaša odpoveď odhalí či trpíte psychickou poruchou

zdroj: babskeveci.sk (Romi K)

Najnovšie články