Po Vianociach je potrebné sa dať trochu do formy a pokiaľ držíte nejakú diétu, určite si musíte na čas zakázať aj také dobroty, ako je napríklad pizza. Mám pre vás skvelú správu. S nami si môžete dopriať dokonca aj pizzu! Len v zdravej forme, no s úžasnou chuťou. Idete do toho? Mne sa práve jedna pečie v rúre.
Budete potrebovať:
1 stredný karfiol
štipka soli
1/2 lyžičky sušenej bazalky
1/2 lyžičky oregana
1/2 lyžičky sušeného cesnaku
štipka korenia
1/4 hrnčeka nastrúhaného parmezánu
1/4 hrnčeku mozzarelly
1 vajíčko (prípadne aj dve)
Postup:
Najskôr si zapneme rúru na vysokú teplotu 230 stupňov Celzia. Karfiol umyjeme, osušíme a porozdeľujeme na jednotlivé hlavičky. Hlavičky dáme do mixéru a pomixujeme nadrobno. Vo výsledku by sme mali mať cca 2 až 3 hrnčeky karfiolu.
Rozmixovaný karfiol dáme cca na 4 minúty do mikrovlnnej rúry, aby nám zmäkol. Keďže mám toto odskúšané, lepšie je karfiol vopred uvariť na pare, nechať vychladnúť a vyschnúť a až potom mixovať. Tento krok je teda na vás, oba spôsoby sú fajn.
Ak je karfiol stále mokrý, musíme ho osušiť papierovými vreckovkami, ktoré nasajú všetku prebytočnú vodu.
Hmota by mala byť suchá a sypká ako cesto. Do misky ku karfiolu pridáme postupne parmezán, mozzarellu a dochutíme soľou a korením. Pridáme aj všetky sušené bylinky. Do cesta primiešame aj jedno alebo dve vajíčka.
Plech si vystelieme papierom na pečenie a naň vytvarujeme okrúhle cesto. Cesto by malo byť rovnomerné. Plech vložíme do rúry a pizzu pečieme 8-11 minút na najvyššej teplote.
Na pizzu následne poukladajte všetko, čo máte radi. Paradajkovú omáčku, šunku, syr, kukuricu, olivy, špenát, vajíčko… Čokoľvek. Pizzu vložíme ešte na pár minút (5-7) do rúry, aby sa dobre zapiekla. Pokrájame na trojuholníky a môžeme sa do nej veselo pustiť. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), theluckypennyblog.com
Nahlásiť chybu v článku