Šetrná mamička ročne ušetrí viac než 500 eur vďaka tomu, že ignoruje dátumy spotreby. Teraz nabáda aj ostatných, aby ignorovali čísla a radšej sa riadili svojím zrakom a čuchom.
41-ročná doktorka Marianne Trent povedala, že bola vychovaná tak, aby „nemusela nevyhnutne používať dátumy predaja alebo dátumy spotreby ako evanjelium“, čo znamená, že sa často spolieha na svoje vlastné inštinkty. Dodala však, že s mäsom nikdy neriskuje, čiže vždy dodrží uvedené dátumy, pokiaľ nie je zmrazené. Zabraňuje tak plytvaniu jedlom a zároveň šetrí peniaze. Informuje o tom Tyla.
Dôveruje zmyslom
Marienne, ktorá je klinická psychologička, vysvetlila: „Nie som potravinársky technik. Som psychológ, ale myslím si, že sa môžeme zlepšiť a používať naše zmysly, ktoré naši predkovia používali mnoho generácií, aby sa udržali v bezpečí.“
Zároveň vysvetľuje, že jedlo konzumuje, pokiaľ nie je plesnivé, má rovnakú farbu, ako keď bolo čerstvo kúpené a dobre vonia. Jediná vec, ktorú ochutnáva, je smotana, aj to len vtedy, ak ju pridáva na dezerty, teda neprechádza tepelnou úpravou, ako napríklad keď ňou zahusťuje polievky. Vtedy jej stačí, že vonia a vyzerá dobre, keďže verí, že teplo zariadi zvyšok.
Snaží sa šetriť
Žena zároveň vysvetľuje, že neverí v to, že nakupovať vo výpredajoch je najlepší spôsob, ako ušetriť peniaze. Namiesto toho preferuje plánovanie. Vysvetlila: „Predtým, ako idem nakupovať, uistím sa, že som si naplánovala, aké budú všetky jedlá na tento týždeň.“
Nahlásiť chybu v článku