V najnovšej epizóde jej šou si známa moderátorka pozvala ako hosťa influencerku, ktorá sa zameriava na „varenie zo zvyškov.“ Radí ľuďom, ako využiť potraviny, ktoré im zvýšili, namiesto toho, aby kupovali nové.
V piatkovej epizóde Trochu inak s Adelou si Adela do štúdia pozvala herečku a speváčku Alžbetu Ferencovú, protagonistu saunového rituálu Petra Kolenčíka a spisovateľku a foodblogerku Luciu Grigovú. Práve s tou sa podelila o návyky, ktoré majú doma s Viktorom.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Osvedčená metóda
Adela sa s Luciou bavila o rôznych spôsoboch, ako využívať potraviny naplno, a tiež o tom, čo s potravinami, ktoré už nie sú vhodné na konzum. Zároveň poradila napríklad aj to, že použitý olej by sa nemal vylievať do výlevky, ale skladovať do nejakej nádoby.
Adela, samozrejme, pridala aj nejaké svoje metódy, ktoré používa v kuchyni a medzi ne patrilo napríklad to, že nevyhadzuje potraviny, ktoré nie sú úplne skazené.
„Keď je nejaké ovocie alebo niečo načaté, tak orezávame všelijaké hnilôbky,“ priznala Adela a spýtala sa Lucie, či to robí tiež. Tá jej však odpovedala nesúhlasne, keďže pre ňu je zdravie na prvom miesto. „Tak to ja zas mám inak,“ odpovedala hneď Adela s humorom.
Lucia sa totiž zameriava na to, aby doma potraviny skonzumovali skôr, než vôbec stihnú plesnivieť, hniť či vyschnúť.
Výzva počas pandémie
Lucia tiež vysvetľovala, že ona sa vždy snaží minúť to, čo má v chladničke a neriadiť sa len tým, na čo má chuť. Skôr sa snaží skombinovať všetko, čo má doma a dáva si výzvu, čo všetko z daných potravín ešte dokáže navariť. S tým sa stotožnila aj Adela.
„Keď bola korona, ja som sa tak nejak podujala vôbec variť, ale presne sme si hovorili, že treba ísť do obchodu, lebo už nemáme, čo jesť. A toto sme boli schopní si hovoriť dva týždne a stále bolo čo jesť. Lebo zrazu objavíš tú šošovicu tam, zrazu tam máš tie cestoviny, presne nejaké konzervy a presne sme si z toho urobili takú výzvu. Že my ešte nejdeme nakúpiť, vy nás na toto nenachytáte. Ešte niečo uvaríme,“ vysvetlila moderátorka.
Nahlásiť chybu v článku