Aj keď toto nie je úplne bežná pizza, veríme, že vám bude chutiť. Je to spojenie dvoch odlišných gastronomických svetov, a to mexickej quesadilla a talianskej pizze do jedného úžasného jedla.
Čo budete potrebovať?
Dve tortily
Paradajková drť, pretlak alebo kečup
Mozzarella alebo syr podľa vlastného výberu
Lístky bazalky, prípadne oregano
Saláma alebo iná údenina, pre vegetariánov je vhodná cuketa či baklažán
Olivový olej
Postup:
Tortilu položíme na rozohriatu panvicu, ktorú sme si predtým potreli kvapkou olivového oleja. Na tortilu nanesieme paradajkovú omáčku, posypeme syrom a položíme na ňu druhú tortilu.
Keď je spodná tortila pekne opečená, otočíme ich.
Na vrch teraz opäť nanesieme paradajkovú omáčku a posypeme syrom. Poukladáme ďalšie ingrediencie ako salámu, bylinky, môžete použiť samozrejme tiež šunku, čili, huby, olivy alebo jednoducho to, čo sami uznáte za vhodné a čo máte na pizzi najradšej.
Necháme chvíľku prehriať a následne umiestnime panvicu do rúry pod rozpálený gril. Na to, aby sa pod grilom povrch pekne zapiekol, stačia 3 minúty.
Výsledok rozhodne stojí za to.
Dobrú chuť.
Ak máte chuť na pizzu, kde si vyrobíte aj vlastné cesto, vyskúšajte tiež náš recept na úžasnú domácu pizzu.
zdroj: babskeveci.sk (Matej Mensatoris), seriouseats.com
Nahlásiť chybu v článku