Akým spôsobom oznámili kráľovské páry svoje zasnúbenie? Verejnosť najviac šokovali informácie o princovi…

Monizz

V posledných dňoch sa takmer rozsypalo vrece s informáciami o údajnom zasnúbení princa Harryho s americkou herečkou Meghan Markleovou. Tieto správy však nikto z rodiny ani nevyvrátil, ale ani nepotvrdil. Či sa teda svet dočká ďalšej kráľovskej svadby je zatiaľ vo hviezdach. Zatiaľ sa pozrime, ako sa zasnúbili iné kráľovské páry.

Článok pokračuje pod videom ↓

https://www.instagram.com/p/BZgXQJsnDrz/?taken-by=princeharry_w

Kráľovná Alžbeta a kráľ Juraj VI.

Kráľ Juraj VI., ktorý svoje meno prebral po otcovi kráľovi Jurajovi V., lady Elizabeth vytrvalo dvoril a ona ho stále odmietala. V roku 1922 bola družičkou na svadbe Albertovej sestry Márie a práve po tejto svadbe sa ju princ Albert rozhodol požiadať o ruku druhýkrát. Opäť odmietla. Keď princ vyhlásil, že sa so žiadnou inou neožení, navštívila mladú Alžbetu jeho matka kráľovná Mária a usúdila, že skutočne nik iný okrem Alžbety nemôže jej syna urobiť šťastnejším. Rozhodla sa však do celej veci nezasahovať, čo sa nakoniec aj vyplatilo. Možno, keby sa do mladých zastarala, nebola by Alžbeta na tretí pokus princa Alberta so svadbou súhlasila.  Napriek obavám mladej lady z Yorku, si život na kráľovskom dvore napokon obľúbila. Svadba sa konala v roku 1923 vo Westminsterskej kaplnke. Alžbeta, ktorá sa po smrti manžela kráľa Juraja VI. nechala oslovovať kráľovná matka, získala titul jej kráľovská výsosť vojvodkyňa z Yorku. Napriek dramatickému začiatku, prebehli zásnuby mladého páru len na oficiálnej úrovni.

wikipedia.org

Kráľovná Alžbeta II. a princ Philip

Je to už takmer 70 rokov, čo sa zasnúbila súčasná vládnuca panovníčka kráľovná Alžbeta II. so svojim manželom princom Philipom Mountbattenom. Jej rodičia – kráľ Juraj VI. a kráľovná matka – oznámili zásnuby prostredníctvom súdneho obežníka v júli 1947. Krátko na to princezná ukázala svoj zásnubný prsteň svetu na fotografiách zhotovených v Buckinghamskom paláci. Faktom však ostáva, že princa Philipa britský národ prijal len neochotne. Bol síce prapravnukom kráľovnej Viktórie, lenže bol úplne bez prostriedkov a okrem toho aj iného vyznania, než kráľovská rodina. Princ Philip sa len neochotne vzdal svojich gréckych a dánskych šľachtických titulov a prijal hodnosť „iba“ kráľovského princa a vojvodu z Edinburghu.

wikipedia.org

Princezná Margaret a Anthony Armstrong Jones

Sestra kráľovnej Alžbety II. bola známa svojim spoločenským životom. Nebolo ničím neobvyklým, keď ju prichytili v bujarej nálade na báloch, oslavách a v nočných kluboch. Mala niekoľko vzťahov, medzi inými bol najznámejší ten s Petrom Townsendom, hlavným správcom domácnosti jej matky. S Margaret to ťahali dlho tajne, no v roku 1953 sa Peter rozviedol, opustil rodinu a požiadal Margaret o ruku. Lenže neuspeli. Margaret musela o zvolenie požiadať kráľovnú a tú zákony nepustili – manželstvo s rozvedeným anglikánska cirkev neschvaľuje. Nakoniec ľúbostnú drámu vyriešil sám život. Margaret sa vydala za fotografa Anthonyho Armstronga-Jonesa . Zasnúbenie pár oznámil prostredníctvom rozhlasu vo februári 1960. Údajne k nemu došlo ešte v roku 1959, lenže kráľovná sestru požiadala, aby s oficiálnymi ohláškami počkali, pretože v tom čase sa narodil princ Andrew a pozornosť sa mala sústrediť naňho.

wikipedia.org

Princ Charles a lady Diana

Diana a jej súrodenci vyrastali v dome na kráľovských statkov v Sandringhame a ako deti sa často hrávali s Charlesovými súrodencami Edwardom a Andrewom. Charlesov milostný život bol odjakživa nejasný. Jeho budúca nevesta mala byť bezpochyby anglikánka a takisto sa očakávalo, že by mala mať kráľovský alebo aspoň šľachtický titul. Diana tieto podmienky spĺňala, no napriek tomu bola až niekoľkou v poradí. Charles totiž ešte pred ňou randil s jej sestrou Sarah. Keď si vzal na mušku plachú Dianu a svoj vzťah zverejnili, spoločnosť jasala. Zasnúbili sa v roku 1981 a zverejnili aj fotografiu, na ktorej Diana hrdo ukazuje svoj zásnubný prsteň, ktorý sa od toho času stal hitom. Žiaľ vzťah týchto dvoch ľudí sa stal verejným vlastníctvom a ako skončil, to všetci vieme.

Princ Andrew a Sarah Fergusonová

Mladší syn kráľovnej Alžbety II. sa oženil v marci 1986 a ohlášky boli v tomto prípade veľmi strohé. Kráľovná poslala do médií len listové vyhlásenie, v ktorom uviedla, že spolu s manželom sa tešia, že môžu ohlásiť ďalšiu svadbu.

Princezná Anne a Timothy Laurence

O vzťahoch princeznej Anne toho toľko známe nie je. Jej prvým manželom bol Mark Phillips, lenže manželstvo sa rozpadlo ešte v roku 1992. Potom sa vydala sa veliteľa kráľovského námorníctva Timothyho Laurencea. Oznámenie bolo ešte menej oficiálne ako to prvé a pár nevypustil von ani len zásnubné fotografie.

wikipedia.org

Princ Edward a Sophie Rhys-Jones

Sobáš týchto dvoch ľudí nepriniesol takmer žiadne prekvapivé ovácie, pretože novinka sa dostala do médií ešte skôr, než ju stihli oficiálne ohlásiť. Sophie tento zväzok okomentovala slovami: „Sme najlepší priatelia a to je nevyhnutnosťou k tomu, aby sme sa vedeli aj veľmi milovať.“ Čo malo toto vyjadrenie znamenať si nevedel presne vysvetliť nikto, no špekulácií vzniklo až až.

wikipedia.org

Princ Charles a Camilla Parker-Bowlesová

Po smrti princeznej Diany bolo dlhšiu dobu ticho, aj keď sa Charles s Camillou stretávať neprestali. Ich obrad bol však len občiansky, ohlásenie zásnub len veľmi strohé a oficiálne a prakticky nikto sa z neho netešil. Snáď okrem princových najbližších. Vyhlásenie vydali v roku 2005 a vyjadrili sa v ňom aj princovi synovia William a Harry, ktorí napísali: „Otec a Camilla sú veľmi šťastní a všetci im v budúcnosti prajeme len samé šťastie.“ Vyhlásenie neskôr vydala aj kráľovná, no obmedzila ho len na oficialitu. Na ich sobáši sa zúčastniť nemohla, pretože ako hlava anglikánskej cirkvi sobáš s rozvedenou osobou nemohla oficiálne schváliť.

Princ William a Kate Middleton

Po rokoch špekulácií sa dostavilo očakávane áno a princova láska zo študentských čias Kate Middletonová sa stala vojvodkyňou z Cambridge. Vzali sa v novembri 2010 a dnes sú najsledovanejším kráľovským párom na svete. Samotné zásnuby boli síce len oficiálne, no zásnubné fotografie s Dianiným snubným prsteňom na ruke obleteli svet a tak si 16 karátový zafír opäť získal svoju na chvíľu utíšenú popularitu.

View this post on Instagram

29 April 2011❤️

A post shared by Kate Middleton (@katemiddletonphotos) on

Pozri aj: 9 pravidiel, ktoré dodržiavala princezná Diana a mali by ich poznať aj dnešné ženy

zdroj: babskeveci.sk (M)

Najnovšie články