Cuketa je v kurze a momentálne ju ešte stále nájdete na záhradkách. Pripraviť výdatné jedlo z cukety je neuveriteľne rýchle a jednoduché. Cuketa nechutí každému, to je pravda. Dajú sa z nej však vykúzliť také jedlá, ktoré zaujmú naozaj každého. Dnes som si pre vás pripravila recept na cuketu s mäsom v cestíčku. To znie zaujímavo, však? Máte po dobrých cuketových krúžkoch chuť na sladké? Určite vyskúšajte recept na tento tradičný jablkový koláč, ktorý si posúvajú staré matere už celé roky.
Budete potrebovať:
2 alebo 3 cukety
300 gramov mäsa (podľa vašich preferencií)
soľ
korenie
2 lyžice múky
2 vajíčka
trochu mlieka
Postup:
Cukety si umyjeme a narežeme na krúžky, ktoré budú cca 2 centimetre hrubé. V prípade potreby cukety aj ošúpeme, no pokojne ich môžeme pripraviť aj so šupkou. Z každého krúžku vyrežeme stred tak, aby nám vznikli prstence. Cuketové krúžky položíme na servítku, aby sme odsali prebytočnú vodu.
V mlynčeku na mäso si mäso pomelieme a ochutíme ho tak ako obvykle. Otvor v cukete naplníme mäsovou zmesou. Pripravíme si dva taniere, pričom v jednom bude múka a v druhom bude rozšľahané osolené a okorenené vajíčko s trochou mlieka. Cukety obalíme najskôr v múke a potom vo vajíčku.
Na panvicu si pridáme olej a krúžky smažíme zakryté pokrievkou na miernom ohni z každej strany približne 15 minút. Smažíme ich dlhšie aj preto, že sa vo vnútri nachádza surové mäso, ktoré sa musí dobre urobiť. Doba smaženia však môže závisieť aj od druhu mäsa, ktoré ste použili. Podávame so zemiakmi a zeleninou. Dobrú chuť.
babskeveci.sk (Lucia M.), takprosto.cc
Nahlásiť chybu v článku