Kapusta, vajíčka a strúhanka – len tieto 3 veci potrebujete na prípravu tohto dokonale rýchleho obedu

Lucia Mužlová

Kapusta je u nás veľmi rozšírená a takisto veľmi obľúbená vo viacerých receptoch. Tento dnešný je tak trochu nezvyčajný. Kapusta nie je chutná len v šalátoch, polievkach, či k mäsu. Dôkazom je aj tento recept na vyprážanú kapustu, ktorá je chutná, chrumkavá a len ťažko odoláte zobrať si z taniera ešte jeden kúsok. 

kapusta1
takprosto.cc

Vzhľadom ku krátkemu tepelnému spracovaniu si kapusta zachová takmer všetky svoje užitočné látky, čo je veľmi dôležité, pretože táto zelenina je bohatá na vitamíny, vlákninu a minerálne látky, ktoré sú nevyhnutné pre naše telo.

Budete potrebovať:

1 malá hlava mladej kapusty (do 1 kg)

3 vajcia

strúhanka

soľ a korenie podľa chuti

slnečnicový olej na vyprážanie

Postup: 

Dôležité tajomstvo pri kapuste je správne rezanie. Vrchné listy odstránime a kapustu rozrežeme ako chlieb, na krajce.

kapusta2
takprosto.cc

Kapustu dajte do horúcej osolenej vody a varte približne 5 minút.

kapusta3
takprosto.cc

Vajíčko rozšľahajte so soľou a korením a jednotlivé kúsky kapusty v ňom ponorte. Následne ich vložte do strúhanky a obaľte. Postup je rovnaký ako pri mäse. Najlepšie je, ak urobíte dvojobal, to znamená, že po strúhanke ju ešte raz namočíte do vajíčka a znovu do strúhanky. Potom už len vypražte na oleji.

kapusta4
takprosto.cc

Kapustu pražte až kým nebude hnedá z každej strany. Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk, takprosto.cc

Najnovšie články