Kapusta je u nás veľmi rozšírená a takisto veľmi obľúbená vo viacerých receptoch. Tento dnešný je tak trochu nezvyčajný. Kapusta nie je chutná len v šalátoch, polievkach, či k mäsu. Dôkazom je aj tento recept na vyprážanú kapustu, ktorá je chutná, chrumkavá a len ťažko odoláte zobrať si z taniera ešte jeden kúsok.
Vzhľadom ku krátkemu tepelnému spracovaniu si kapusta zachová takmer všetky svoje užitočné látky, čo je veľmi dôležité, pretože táto zelenina je bohatá na vitamíny, vlákninu a minerálne látky, ktoré sú nevyhnutné pre naše telo.
Budete potrebovať:
1 malá hlava mladej kapusty (do 1 kg)
3 vajcia
strúhanka
soľ a korenie podľa chuti
slnečnicový olej na vyprážanie
Postup:
Dôležité tajomstvo pri kapuste je správne rezanie. Vrchné listy odstránime a kapustu rozrežeme ako chlieb, na krajce.
Kapustu dajte do horúcej osolenej vody a varte približne 5 minút.
Vajíčko rozšľahajte so soľou a korením a jednotlivé kúsky kapusty v ňom ponorte. Následne ich vložte do strúhanky a obaľte. Postup je rovnaký ako pri mäse. Najlepšie je, ak urobíte dvojobal, to znamená, že po strúhanke ju ešte raz namočíte do vajíčka a znovu do strúhanky. Potom už len vypražte na oleji.
Kapustu pražte až kým nebude hnedá z každej strany. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk, takprosto.cc
Nahlásiť chybu v článku