Kto by nemal rád rýchle recepty, málo práce a málo zašpineného riadu? Keď sa ponáhľate a potrebujete navariť nejaké skvelé jedlo, najjednoduchšie recepty sú práve tie, ktoré dokážete pripraviť v jednej panvici. Kombinácia kuracieho mäsa, sušených paradajok, byliniek a cesnaku je úžasná a skvele sa hodí na večeru či obed. Vyskúšajte tento recept a uvidíte sami.
Budete potrebovať:
kuracie stehná
1 hrnček slepačieho vývaru
maslo
4 strúčiky cesnaku
1 smotanu na varenie
1/2 hrnčeku sušených paradajok
1 lyžička oregana
čerstvý tymian
čerstvá nasekaná bazalka
soľ
korenie
Postup:
Na začiatku si rúru predhrejeme na 200ºC. Kuracie stehná umyjeme v studenej vode a poutierame ho papierovými servítkami, aby sa odsala všetka voda. Následne stehná klasicky osolíme a okoreníme podľa chuti.
Pripravíme si veľkú panvicu, ktorá môže ísť aj do rúry. Rozpustíme si na nej 3 lyžice masla. Kuracie stehná položíme do rozpáleného masla a opečieme dozlatista z každej strany.
Kura vyberieme z panvice a necháme chvíľku oddychovať. Do panvice vhodíme trošku masla a nakrájaný cesnak. Keď sa cesnak trochu opraží, do panvice vlejeme vývar, smotanu a ostatné ingrediencie.
Kuracie stehná vložíme do rúry približne na 20 až 25 minút. Ak by ste chceli spolu s kuraťom pripraviť aj prílohu, stačí ak do panvice pridáte cestoviny alebo ryžu a jeden pohár vody navyše. Keďže sa kuriatko pečie 20 minút, ryža bude správne pripravená. Ak sa rozhodnete pre cestoviny, vložte ich tam o niečo neskôr. Dobrú chuť.
Ak by ste predsa len nevedeli ako na to, pozrite si nasledujúce video.
[youtube PoxBHJnno2c 720 410]
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), youtube.com
Nahlásiť chybu v článku