Neviete, čo variť túto nedeľu na obed? Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept. Druh mäsa zvoľte podľa toho, čo máte radi. Je len na vás, či si tento pokrm pripravíte s hovädzím mäsom, prípadne s bravčovým. Potom vám budú stačiť už len zemiaky, cibuľa a kyslá smotana. Nejedná sa o žiadny gurmánsky počin z francúzskej kuchyne, no myslím si, že nebudete sklamaní.
Budeme potrebovať:
500 gramov hovädzieho mäsa
1 cibuľa
250 gramov majonézy
5 veľkých zemiakov
100 gramov tvrdého syra
soľ
korenie
cesnak olej
Postup:
Na začiatku si môžeme predhriať rúru na 200 stupňov Celzia. Príprava je veľmi jednoduchá. Očistíme si cibuľu a zemiaky a nakrájame. Zemiaky väčšinou krájam na kolieska a cibuľu na menšie kúsočky. Mäso taktiež nakrájame a osolíme, okoreníme. Všetky tieto suroviny vložíme do misky a dobre premiešame.
Na strúhadle si nastrúhame syr, pridáme majonézu a roztlačený cesnak. Plech alebo zapekaciu misu si vymastíme dobre olejom. Na spodok vložíme jednu vrstvu zemiakov, na ktorú položíme mäso, následne cibuľu a na záver majonézu so syrom a cesnakom. Postup opakujeme ešte raz.
Francúzske zemiaky pečieme približne 1 hodinu, podľa typu rúry. Ak nemáte majonézu, pokojne použite aj kyslú smotanu. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sovkusom.ru
Nahlásiť chybu v článku