Podrobný návod na výrobu obľúbenej torty sovičky. Ak ju pripravíte vašim deťom, nikdy vám to nezabudnú

Monizz

Rozkošná sovička prostredníctvom internetu obletela snáď svet. Áno, aj na našej stránke sa objavila utešená torta v tvare sovy s roztomilou červenou mašľou na hlave. Pre zdatné cukrárky nie je pripraviť takúto tortu nič náročné. S týmto podrobným návodom to nebude nič náročné ani pre nás – tie menej zdatné.

0
joyfullyhome.com

V podrobnom návode na prípravu torty v tvare sovy sa budeme venovať každému detailu. Pripravte si dávku lásky, trpezlivosti a dobrej nálady a zaručene potešíte detské oči svojich milých huncútov.

Budeme potrebovať:

2 kruhové piškótové korpusy s priemerom 15 cm

1 polovicu guľatého korpusu (uvidíte na obrázku nižšie) pečeného v mise

1 liter čokoládového krému (ak nechcete čokoládový, môžete si uvariť vanilkový alebo ovocný)

cukrárske vrecko

niekoľko guličiek fondánovej hmoty

potravinárske farbivo (to nepotrebujete v prípade, že ste fondánovú hmotu kúpili už zafarbenú)

formičky na medovníky v tvare kruhu alebo elipsy, poslúži však aj pohárik s priemerom cca 5cm, 2,5cm a 2cm

Neľakajte sa, príprava torty možno vyzerá zložito, v skutočnosti to však vôbec nie je náročné.

Postup prípravy:

Najprv na seba poukladáme piškótové korpusy, ktoré si urobíme klasickou prípravou piškótového cesta. Ak je treba, orežeme vyčnievajúce časti tak, aby bol tvar korpusu rovnomerný. Guľatý korpus, ktorý je navrchu, si pripravíme jednoducho tak, že v mise alebo keramickej forme upečieme piškótu tak isto ako v akejkoľvek inej forme. Ide len o iný tvar, všetko ostatné ostáva nezmenené.

1
joyfullyhome.com

Každý korpus potrieme plnkou, ktorú sme si vopred pripravili a dali mierne zachladiť (tak, aby bola pevná, ale zároveň ľahko rozotierateľná). Korpus potierame tak, aby nám vznikla jedna súvislá hmota. Nemusí to byť pekné, pretože plnka slúži hlavne ako „lepidlo“ na fondán, ktorý budeme pripravovať v ďalšom kroku. Potretý korpus dajte do chladničky. Recept na plnku môžete použiť taký, aký používate do svojich tort, prípadne si nájdite návod na pevné plnky na internete.

2
joyfullyhome.com

Kým sa korpus s krémom chladí, pripravíme si  fondánovú hmotu na poťahovanie. Fondán si môžeme kúpiť v cukrárskych potrebách biely a zafarbiť ho doma, alebo aj hotový farebný. V tomto prípade kupujeme štyri rôzne odtiene hnedej farby.

3
joyfullyhome.com

Fondán si vyvaľkáme a začneme vykrajovať krúžky, alebo elipsy (podľa toho, akú formičku máte). V ideálnom prípade budeme potrebovať 5 tmavých, 4 stredne tmavé, 4 svetlejšie a 3 svetlé krúžky. Priemer by mal byť cca 5 cm. Kombinácia je už na vás, ak nechcete, vôbec nemusíte sovu farebne oddeľovať. Tieto krúžky použijeme na brucho sovičky.

4
joyfullyhome.com

Krúžky vrstvíme odspodu a začíname najtmavšou farbou až po najsvetlejšiu. Začína spodnými piatimi tmavými krúžkami, nad ne dávame štyri stredne tmavé, nad dne 4 svetlejšie a vrchnú radu budú tvoriť tri najsvetlejšie krúžky.

5
joyfullyhome.com
5a
joyfullyhome.com
5b
joyfullyhome.com

Teraz začneme nanášať vopred pripravený krém. Naplníme si ním cukrárske vrecko a začíname odspodu.

6
joyfullyhome.com

Okolo korpusu si vytvoríme jednu radu guličiek z krému.

6a
joyfullyhome.com

Keď máme hotovú celú spodnú radu, nožom, alebo špachtličkou zatiahneme po každej guličke smerom nahor.

6b
joyfullyhome.com
6c
joyfullyhome.com

Postup opakujeme po celom obvode torty.

6d
joyfullyhome.com

Ak máme krémové guličky nanesené a zatiahnuté po celej torte, pripravíme si z fondánu oči a zobák. Zobák zo žltej alebo oranžovej hmoty vyvaľkáme a vyformujeme do tvaru zahnutého ihlanu. Pri formovaní zobáka a iných častí tela z fondánu sa na chvíľku vrátime do detských čias, kedy sme donekonečna žmolili v rukách plastelínu. Osobne je toto moja najobľúbenejšia časť prípravy torty. Poďme však späť k tvarovaniu. Po zobáku si vykrojíme oči. Biele kruhy by mali mať priemer 2,5 cm, čierne zasa 2 cm. Na vykrojenie dúhoviek môžeme použiť napríklad nástavec z cukrárskeho vrecka, keďže by mali byť najmenšie.

7
joyfullyhome.com

Na tortu najprv prilepíme oči. Do širšej časti zobáka vložíme špajdlu a zapichneme ho hlboko do torty. Nožičky vytvoríme pomocou vyformovania troch guličiek z oranžového fondánu, ktorý sme použili na zobák.

8
joyfullyhome.com

Zo zvyšného fondánu vykrojíme 4 trojuholníky, z ktorých spravíme uši. Dva z tmavšej hnedej farby vykrojíme o pol centimetra väčšie a 2 zo svetlejšieho fondánu vytvoríme menšie. Zlepíme ich o seba a pripevníme na miesto.

9
joyfullyhome.com

Ak je torta pre dievčatko, ozvláštniť ju môžete červenou mašličkou. Ak je, naopak, pre chlapca, vykrojiť sa dá baretka, šiltovka či klobúčik.

10
joyfullyhome.com

Mamičky a staré mamy, trúfnete si? Dajte nám vedieť v komentároch.

zdroj: babskeveci.sk (Monika), joyfullyhome.com

0
Komentovať