Existuje mnoho receptov na čokoládovo-kokosové rolády. Tento je však podľa môjho názoru jeden z najlepších. Pri roládach mám vždy problém. Buď nie je biela plnka dostatočne tuhá, alebo je čokoládová časť veľmi suchá. Aj preto preferujem rolády nepečené, kde mám istotu, že v chladničke dokonale vytuhne. Poďme už ale na recept.
Budeme potrebovať:
Biela časť:
200 gramov zmäknutého masla
200 gramov práškového cukru
50 gramov kokosu
3 lyžice rumu
Tmavá časť:
250 gramov tmavých keksíkov
100 gramov orechov (vlašské, lieskové)
100 gramov práškového cukru
1 lyžica rumu
1 lyžica kakaa
14 lyžičiek instantnej zaliatej kávy
100 gramov horkej čokolády
Potrebovať navyše budete aj kokos na obaľovanie rolády. Vyzerá to krajšie a nie je s tým veľa roboty, takže prečo nie?
Postup:
Na začiatok budeme mixovať. Ja osobne mixujem buď ručným alebo elektrickým mixérom, asi podľa nálady. Rozmixujeme si teda keksíky a orechy. Do misky k orechom a keksíkom primiešame práškový cukor, rum a kakao. Je jasné, že prvú robíme čokoládovú časť, keďže sme prisypali kakao. Na záver pridáme k zmesi rozpustenú čokoládu a po lyžičkách aj uvarenú kávu. Dobre premiešanú hmotu uložíme do chladničky.
V novej miske si vymiešame maslo s cukrom. Dôkladným miešaním by nám mala vzniknúť až pena. Ja sa netrápim s ručným miešaním, pomáham si mixérom s metličkou. Pridáme rum a kokos. Hmotu si môžeme dať na pár minút tiež do chladničky, bude sa s ňou lepšie pracovať.
Z chladničky si vyberieme tmavú hmotu a vyvaľkáme z nej plát. Môžeme si pomôcť papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou, skúsené gazdinky vedia, ako na to. Rovnako postupojeme aj pri bielej hmote. Potom už len položíme biely plát na tmavý plát a zrolujeme. Na záver roládu obalíme v kokose a vložíme ju do chladničky vytuhnúť. Po hodinke až dvoch ju môžeme veselo nakrájať a spapať. Dobrú chuť.
Inšpirovať sa môžete aj týmto videom.
[youtube FTodKefjEIk 720 410]
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), coolinarika.com
Nahlásiť chybu v článku