14 šikovných trikov od šéfkuchárov, vďaka ktorým sa už nebudete pri varení nikdy nervovať! Lososa vždy obaľte v …

Michaela

Kuchyňa je miesto, odkiaľ by sme najradšej vychádzali s príjemným pocitom, že sme vytvorili hotové umelecké dielo. Nielen výzorovo, ale najmä chuťovo. Občas sa nám však pritrafia nejaké nehody a vtedy – priznajme si – by sme sa najradšej od hanby prepadli. Niet nad rôzne tipy a triky, ktoré nám vedia pomôcť či už s dekoráciou domova alebo jeho čistením. Prinášame vám preto nápady, ktoré v kuchyni uričte oceníte.

Článok pokračuje pod videom ↓

Najjednoduhší spôsob, ako upiecť úžasné zemiaky

pixabay.com

Zemiaky rozrežte na polovicu, dochuťte obľúbeným korením, prípadne zvoľte len soľ a nejaké bylinky a pokvapkajte olivovým olejom. Zemiaky pečieme otočené rovnou plochou nadol pri 205 °C asi 30-40 minút.

Rýchle cestoviny na panvici

pixabay.com

Na širšej ploche sa cestoviny urobia rýchlejšie. Navyše, na internete nájdete kopec receptov, ako si urobiť cestoviny od výmyslu sveta priamo na panvici. Alebo ste už skúšali?

Chutná zelenina

pixabay.com

Naozaj vynikajúcu zeleninu si môžete pripraviť aj v rúre, kedy ju pred tepelnou úpravou očistite a opláchnite, dochutťe a dajte piecť. Je fajn použiť papier na pečenie a zeleninu pečieme 20-30 minút pri teplote 180 °C.

Mraznička je ozajstým pomocníkom

Vedeli ste, že si môžete zmaziť takmer hotovú polievku? Určite viete, že sú dni, kedy by ste namiesto seba potrebovali v kuchyni kuchára, lebo nestíhate, máte málo času, no hladné krky treba nakŕmiť. Polievku, prípadne nakrájané suroviny, si jednoducho zmrazte.

Mrazená večera

pixabay.com

Zmraziť si môžete aj marinády na mäso, prípadne rovno aj s mäsom. Rýchla večera bude konečne naozaj rýchlou večerou.

Sladké chladné pokušenia

pixabay.com

Napadlo by vás niekedy spojiť obľúbenú sladkosť, napríklad čokoládu s karamelom a lieskovcami so zmrzlinou? Sladkosť môžete buď jednoducho nakrájať na menšie či väčšie kúsky a a zmiešať, alebo to všetko šupnite do mixéra a máte hotovo. Nezabudnite na šľahačku, dobrú chuť!

Domáce pečené tortily

pixabay.com

Tortily si nakrájajte na trojuholníčky a pofŕkajte olejom, posypte soľou. Pečieme ich v rúre predhriatej na 230 ° C cca 10 minút. Už len doladiť omáčkou a hotovo.

Šťavnatý losos

pixabay.com

Ak chcete, aby bol losos šťavnatý a dobre na ňom držala strúhanka, obaľte ho predtým v gréckom jogurte. Bude naozaj vynikajúci!

Dokonale uvarené vajíčko

pixabay.com

Ak chcete, aby sa vajíčko uvarilo podľa vašich predstáv, používajte len čerstvé vajcia. Ako jednoducho zistíte, či sú čerstvé? Návod nájdete TU. Misku, kde budete vajíčka variť, majte dostatočne veľku, aby sa nepodrvili a do vody pridajte kúsok soli alebo octu. Ako dlho varíme, závisí od toho, či chcete tekúte alebo tuhé žĺtko, čiže približne od piatich do 13 minút.

Hravé domáce sladkosti

pixabay.com

Ak sa chcete trocha s deťmi zabaviť v kuchyni, pripravte si spolu domáce lízanky. Ako? Na papier na pečenie vedľa seba uložte niekoho farebných cukríkov, ktoré keď sa zlepia, vytvoria lízanku. Akonáhle sa teda roztopia, vyberieme ich z rúry, a do stredu vložíme paličku, ktorou ešte predtým môžeme prepojiť farby. Dajte však bacha, aby ste sa nepopálili!

Rodinná omeleta z pekáča

pixabay.com

Ak vás opäť raz súri čas a potrebujete pripraviť raňajky či večeru pre viacerých, skúste omeletu v rúre.

„Varili“ ste už vajíčka v rúre?

pixabay.com

Chutné vajíčka do polievky či ku raňajkám? Použite formu na muffiny, ktorú vymastíte maslom či olejom, do každej priehlbiny vylejete jedno vajíčko a posolíte, okoreníte. Pečieme v závislosti od toho, aké vajíčko chceme.

Lahodná chrumkavá cibuľa bez panvice

pixabay.com

Opäť nám bude veľkým pomocníkom rúra. Cibuľu si nakrájajte na tenké prúžky, pokvapkajte olejom a dochuťtea dajte na chvíľu zapiecť. Hotovo!

Slanina v mrazničke

pixabay.com

Zrejme máte aj vy v mrazničke slaninu. Je tak? Občas sa ju ale zdráhame vytiahnuť, lebo máme obavy, že sa stihne pokaziť. Skúste použiť jeden trik. Predtým, ako slaninu vložíte do mrazničky, ju nakrájajte na plátky, ktoré si zrolujete a dáte zamraziť až tak. Takto si kedykoľvek môžete vytiahnuť len toľko slaniny, koľko budete potrebovať. Navyše vás to nebude lákať si z nej ísť zavše zobnúť. Celkom fajn, nie?

Poznáte aj vy nejaké šikovné triky, na ktoré v kuchyni nedáte dopustiť?

Pozri aj: Celý život trpela a ľudia sa jej vysmievali! Keď podstúpila operáciu nosa, nespoznala ju ani vlastná rodina

zdroj: babskeveci.sk, adme.ru

Najnovšie články