Vynikajúce slané posúchy, ktoré budete milovať: Pripravte si ich doma už dnes a ohúrte slanou novinkou celú svoju rodinu

Mary

Pokiaľ ste milovníkom slaných koláčov, tak tento recept je priamo pre vás! Tento skvelý syrový koláč je neoddeliteľnou súčasťou Kaukazskej kuchyne. Najlepšie na tomto recepte je, že je veľmi jednoduchý a môžete ho robiť aj každý deň. 

slanykolac 1
takprosto.cc

Na cesto budeme potrebovať:

400 g múky

1 polievkovú lyžicu bieleho jogurtu

1 čajovú lyžičku soli

1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny

Na plnku budeme potrebovať:

300-400 g mascarpone (alebo aj kyslej smotany)

podľa chuti bylinky (koriander, petržlenová vňať, kôpor)

masť alebo maslo na pečenie

Na omáčku budeme potrebovať:

200 ml bieleho jogurtu

2 strúčiky cesnaku

3 polievkové lyžice nasekaných byliniek (koriander, petržlenová vňať, kôpor)

Postup:

V miske si zmiešame biely jogurt so sódou a necháme pár minút odstáť. Múku si zmiešame so soľou a nalejeme jogurt. Vymiesime hladké elastické cesto.

Cesto dobre vypracujeme a necháme oddýchnuť približne desať minút prikryté utierkou.

Následne si pripravíme plnku. Zmiešame si mascarpone, nasekané bylinky a podľa chuti soľ. Všetky ingrediencie sa nám musia pekne spojiť.

Rozdelíme si cesto na šesť rovnakých kúskov, vytvarujeme z nich palacinky tak aby mal každý kus aspoň desať centimetrov.

Do každej takejto palacinky dáme dve polievkové lyžice náplne. Následne cesto na vrchu zatvoríme aby nám nevyšla plnka. Tento malý batôžtek potom naspäť vyvaľkáme na kruh.

Takto pripravené palacinky pečieme na suchej panvici z oboch strán aspoň tri minúty. Upečené placky ukladáme na seba tak, že každú jednu natrieme masťou alebo maslom.

K tomuto koláču sa skvelé hodí aj cesnaková omáčka s bylinkami. V miske si zmiešajte jogurt, prelisovaný cesnak a nasekané bylinky. Nechajte chvíľu odležať v chladničke a následne podávajte ku koláču.

Vyskúšajte tento vynikajúci koláč a uvidíte, že bude chutiť všetkým naokolo. Prajeme vám príjemné pečenie a dobrú chuť. 

Pozri tiež: Litovské zemiakové knedle s mäsom: Najlepšie chutia s kyslou smotanou, slaninkou a skaramelizovanou cibuľkou

zdroj: babskeveci.sk (Marianna) takprosto.cc

Najnovšie články