2-týždňová diéta: V Japonsku ženy na raňajky pijú kávu a jedia uvarené vajíčka. Schudnú tak až 8 kilogramov za 14 dní

Gabriela Kinčoková

Foto: pxhere

Japonské ženy sú známe tým, že ich hmotnosť len zriedka prekročí hranicu 60 kg. Zvyčajne japonské ženy, ktoré merajú tak 155-160 cm vážia len 45-55 kg. Tiež je o Japoncoch známe, že sú tým najzdravším národom na svete. Ich strava je nie len zdravá, ale tiež vyvážená. Kávu nahrádzajú čajom, čo je omnoho zdravšia varianta. V čom sa skrýva ich tajomstvo zdravia a štíhlej postavy? Pripravili sme si pre vás exkluzívnu japonskú diétu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Japonské raňajky, obed a večera sa spravidla skladajú z dvoch jedál. V týchto troch chodoch sa nachádza ryža, mäso, fermentovaná zelenina a huby. Počas diéty sa človek stravuje väčšinou 3-krát denne a zníži sa tým množstvo kalórií. Je to tak najmä kvôli tomu, že jedlá obsahujú málo kalórií. Telo začne urýchlene spaľovať nahromadený tuk a na konci druhého týždňa vaša hmotnosť môže klesnúť o 8 kilogramov. Tu je jedálniček na niekoľko dní, podľa ktorého sa môžete riadiť. Samozrejme, zapojte aj pohyb a veľa čistej vody, aby sa vaše telo prečistilo a dalo priestor vitamínom a minerálom.

Foto: unsplash

Deň 1

  • Raňajky: káva bez cukru
  • Obed: dve varené vajíčka, kapustový šalát a pohár paradajkovej šťavy
  • Večera: 150 g varenej ryby a zelenina

Deň 2

  • Obed: dusená ryba so šalátom z čerstvej zeleniny (kapusta, paradajka a uhorka)
  • Večera: kúsok vareného hovädzieho mäsa a pohár kyslého mlieka alebo acidko

Deň 3:

  • Raňajky: čierna káva, prípadne jogurtový nápoj
  • Obed: vyprážaná cuketa na rastlinnom oleji
  • Večera: 200 g vareného hovädzieho mäsa, dve vajíčka, kapustový šalát

Deň 4:

  • Obed: tri varené mrkvy, jedno varené vajíčko a plátok tvrdého syra
  • Večera: čerstvé ovocie a zelenina

Deň 5:

  • Raňajky: strúhaná mrkva s citrónovou šťavou
  • Obed: dusená ryba a pohár paradajkovej šťavy
  • Večera: ovocie
Foto: unsplash

Deň 6

  • Obed: varené kuracie prsia a zelenina
  • Večera: dve vajcia a strúhaná mrkva alebo mrkvová šťava

Deň 7

  • Raňajky: čaj
  • Obed: varené hovädzie mäso a zelenina
  • Večera: niektorý tip z uvedených večerí (okrem hovädzieho mäsa)

Počas trvania celej diéty je dovolené piť kávu avšak bez cukru a mlieka. Veľmi dôležité je dodržiavať pitný režim počas celej doby diéty.

Deň 8

  • Obed: kuracie prsia a šalát z mrkvy alebo kapusty
  • Večera: dve vajcia a strúhaní mrkva alebo mrkvová šťava

Deň 9

  • Raňajky: strúhaná mrkva s citrónovou šťavou
  • Večera: dusené alebo pečené ryby a pohár paradajkovej šťavy
  • Večera: ovocie

Deň 10

  • Obed: tri varené mrkvy, kúsok syra a jedno vajíčko
  • Večera: ovocie

Deň 11

  • Raňajky: káva a ryžové chlebíky
  • Večera: dusená zelenina, hlavne cuketa a fazuľové struky
  • Večera: 2 vajcia, kúsok vareného hovädzieho mäsa a kapustový šalát

Deň 12

  • Raňajky: káva a ryžové chlebíky
  • Večera: pečené alebo dusené ryby so strúhanou mrkvou
  • Večera: varené hovädzie mäso a pohár kyslého mlieka alebo acidka
Foto: unsplash

Deň 13

  • Obed: dve vajcia, varená kapusta s maslom pohár paradajkovej šťavy
  • Večera: dusené alebo pečené ryby

Deň 14

  • Večera: pečená cuketa so strúhanou mrkvou
  • Večera: varené hovädzie mäso a čerstvá zelenina

Jedálniček japonskej kuchyne je veľmi jednoduchý. Ako ste si mohli všimnúť, tak je plný rýb, vajec a hovädzieho mäsa. Pravidlo je: málo sacharidov a čo najviac vitamínov a proteínov. Najlepšie je jesť všetku zeleninu najmä čerstvú ,vtedy z nej vyťažíte čo najviac vitamínov.Veľa šťastia pri chudnutí.

sovkusom.ru

Najnovšie články