IKEA zverejnila recept na ich ikonické mäsové guličky. Takto jednoducho si ich pripravíte aj doma

Hyriaková Kristína

Foto: pixabay/pikrepo

Mnohí ľudia teraz doslova trpia tým, že všetky reštaurácie aj obchody sú zatvorené. Hoci to nie je nič, bez čoho by sa nedalo žiť, niektorým to jednoducho chýba. A mnohým ľuďom chýba aj behanie po jednom z najobľúbenejších predajní nábytku, IKEA.

Asi je to smiešne, no čudovali by ste sa, koľko ľudí chodí do Ikey nie kvôli nábytku, ale kvôli tomu, aby sa tam dobre najedli. Asi najobľúbenejšie jedlo sú v tomto prípade mäsové guličky. Portál People informoval o tom, že Ikea na svojom Twitteri zverejnila recept, ako si ich môžu ľudia, ktorým veľmi chýbajú, vyrobiť aj doma. A je to jednoduchšie, než by ste si mysleli.

Ľuďom chýbajú mäsové guličky

Pobočka nábytkárskeho gigantu uverejnila celý postup na sociálnych sieťach a ľudia sú nadšení. Na obrázku je všetko popísané a ukázané krok za krokom a recept obsahuje veci, čo majú ľudia väčšinou bežne v chladničke, poprípade si to môžu jednoducho zohnať v obchode. „Vieme, že niektorým ľuďom chýbajú naše mäsové guličky, preto sme zverejnili domácu alternatívu, ktorú si môžu ľudia jednoducho uvariť sami,“ povedala Lorena Lourido, manažérka pre Veľkú Britániu a Írsko.

Pre ľudí je ťažké zostať doma

„Zostať doma je pre mnohých ľudí ťažké, ale chceme pomôcť k tomu, aby boli životy všetkých ľudí trochu ľahšie a spríjemnili im ich. Tak, nech vám chutí.“ Ak vám teda chýbajú mäsové guličky z Ikey, môžete sa pokúsiť vyrobiť si ich doma, a to dokonca veľmi jednoducho.

Potrebujete

  • mleté hovädzie mäso (500 gramov)
  • mleté bravčové mäso (250 gramov)
  • cibuľu
  • cesnak
  • strúhanku (100 gramov)
  • 1 vajce
  • 5 lyžičiek mlieka
  • olej

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený JAKARTA FOOD DESTINATION (@jktfooddestination),

Na omáčku potrebujete

  • maslo (40 gramov)
  • múku (40 gramov)
  • zeleninový vývar (150 mililitrov)
  • kyslú smotanu (150 mililitrov)
  • 2 čajové lyžičky sójovej omáčky
  • 1 čajovú lyžičku dijonskej horčice

Postup

Najprv zmiešajte hovädzie a bravčové mäso. Cibuľu a cesnak nakrájajte a postupne všetko pridajte a miešajte rukami. Nakoniec z hmoty vytvarujte menšie guličky, ktoré dajte na tanier, prikryte a vložte na dve hodiny do chladničky. Po dvoch hodinách guličky opekajte na oleji a na miernom ohni, kým nebudú hnedé z každej strany. Keď budú opečené, nastavte rúru na 180 stupňov a pečte asi 30 minút.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílel uživatel @iwantitvegan,

Čo sa týka omáčky, najprv si rozpustite maslo, pridajte múku a miešajte asi dve minúty. Postupne pridávajte zeleninový vývar, smotanu, sójovú omáčku a horčicu a za občasného miešania prevarte.

Pripravíte si tento chutný pokrm alebo si počkáte, keď kríza prejde a budete si ich môcť vychutnať bez varenia?

Najnovšie články