Obrovský krok pre Meghan a Harryho: Ich dcéra Lilibet sa prvý raz stretne s kráľovnou vo výnimočný deň

Hyriaková Kristína

Foto: Instagram (alexilubomirski)/ TASR AP

Zdá sa, že malá Lilibet strávi svoje prvé narodeniny stretnutím so svojou prastarkou, kráľovnou Alžbetou. Bude to prvý raz, čo sa uvidia naživo.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako informuje portál MarieClaire, podľa správ sa tento víkend konečne kráľovná Alžbeta stretne s dcérkou princa Harryho a jeho manželky Meghan Markle, s malou Lilibet. Prvé narodeniny malej Lilibet tak oslávia spolu s kráľovniným platinovým jubileom.

Foto: TASR/AP

Stretnú sa na narodeniny

Aj keď podľa zdrojov Lilibet videla prostredníctvom videa, bude to prvý raz, čo uvidí svoje jedenáste pravnúča naživo. Harry a Meghan vybrali meno svojej druhej dcére práve po kráľovnej. Lilibet je milá prezývka, ktorou kráľovnú Alžbetu volali už od detstva. Keď bola malá, nevedela vysloviť svoje meno a volal ju takto aj jej zosnulý manžel princ Philip.

Foto: TASR/AP

Meno po starej mame

Druhé meno dostala po svojej zosnulej starej mame, Diane. Celým menom Lilibet Diana Mountbatten-Windsor sa narodila 4. júna 2021 a je ôsmou v následníckej línii britského trónu. Rodičia ju volajú Lili a je mladšou sestrou trojročného Archieho. Všetci spolu majú v Británii počas osláv bývať na dome Frogmore, ktorý sa nahrádza v blízkosti hradu Windsor.

Momentálne nie je jasné, do akej miery sa budú zapájať do osláv, pretože nechcú, aby svojou prítomnosťou zatienili oslavy jubilea. Po stretnutí so svojou najmladšou vnučkou túži aj princ Charles, ale aj niekoľko ďalších príbuzných.

Najnovšie články