Koniec roka 2022 bude jeden z najteplejších v histórii. Teploty môžu dosiahnuť až 20 °C

Hyriaková Kristína

Foto: archív TASR

Počasie bolo posledné dni veľmi teplé a zdá sa, že záver roka 2022 bude nadpriemerne teplý. V niektorých oblastiach Slovenska majú padať rekordy. Pred nami je teplý Silvester aj Nový rok.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako informoval portál Imeteo, už minulý rok bol Silvester extrémne teplý a Bratislave teplota prekročila 16,3 °C. Tento rok bude Silvester opäť dosahovať rekordy. Teplota by mala na viacerých miestach stúpať nad +10 °C, v dolinách a kotlinách bude teplejšie ako v nížinách.

Teploty budú vysoké

„Tento tok sa očakáva, že vplyvom fénového efektu, môžu teploty v záveternej časti Álp vystúpiť až k +20 °C, čo by prekonalo minuloročné rekordné teploty.Spomínaný fénový efekt však budeme zaznamenávať aj u nás. Najvýraznejšie sa prejaví na záveternej strane Tatier a to predovšetkým na poľskej strane Tatier, ale aj v oblasti Oravy. Oravská obec Liesek drží na Silvestra doterajší rekord +8,1 °C, ktorý zaznamenali minulý rok,“ informuje portál.

Teploty však tento rok môžu dosiahnuť až výšku +15 °C. Rekordy budú padať hlavne na strednom a východnom Slovensku, kde minulý rok tak teplo nebolo. „Pripravte sa tak na rekordne teplý silvestrovský deň a aj večer, ktorý neprinesie mrazy. Teplo bude aj na Nový rok.“

Viac správ o počasí nájdete na imeteo.sk

Najnovšie články