Patríte aj vy do tej skupiny ľudí, ktorí sú zakaždým viac a viac prekvapení, aké všemožné výdobytky na uľahčenie každodenných prác nájdeme v obchodoch? Niekedy sú to naozaj zbytočnosti, avšak niektoré pomôcky či triky v kuchyni, hoci si to neuvedomujeme, dokážeme využiť na neskutočné množstvo vecí. Na čo používate škrabku doma vy? Zrejme s ňou, tak, ako aj my, čistíte tiež najčastejšie len zemiaky, inú zeleninu či jablká.
Samozrejme sme jej veľmi vďační už len za to, ako nám uľahčuje zbavovanie sa šupiek pri zelenine a ovocí. Obyčajne neobyčajná škrabka, zvlášť tá v tvare písmena „Y“, mimochodom vynájdená v roku 1947, vám však dokáže uľahčiť naozaj veľké množstvo prác. Poďme sa na ne spolu pozrieť!
Potrebujete najemno nakrájať cibuľu?
Najemno, rýchlo. A takmer bez sĺz! Vyskúšajte najbližšie použiť škrabku a sami uvidíte, ako to pôjde samo.
Kapusta
Škrabka vám veľmi uľahčí aj krájanie kapusty. Jednak bude nakrájaná najemno, tým pádom bude aj atraktívnejšia a najmä bude skôr tepelne upravená.
Tenké plátky z cukety
Skúšali ste si doma niekedy robiť cuketové čipsy? Chutná a najmä zdravšia verzia klasických zemiakových čipsov. Ochutiť si ich môžete ako chcete. Prípadne pridajte tenké plátky len do zeleninového šalátu či narýchlo opečte na záhradnom grile.
Sušená zelenina
So škrabkou si môžete byť istí, že každý kúsok zeleniny bude mať rovnakú hrúbku a plátky sa vysušia omnoho rýchlejšie. Najčastejšie si takto pripravujeme zeler, petržlen či mrkvu.
Máte radi avokádo?
Prekvapte manžela, deti, návštevu majstrovskými dielami! Namiesto „obyčajnej“ avokádovej pomazánky vyskúšajte na celozrnné pečivo naukladať úhľadné plátky avokáda, dozdobte paradajkami, čiernym korením a štipkou soli a kulinárčina je hotová!
Čokoláda
Potrebujete dozdobiť koláč? Nemusíte vyťahovať nemotorné strúhadlo. Vyskúšajte najbližšie použiť škrabku a vykúzlite tak čarovné čokoládové hobliny.
Tvrdý syr
Parmezán či rôzne nórske syry sa vám najlepšie podarí nastrúhať práve škrabkou.
Jablká
Ak máte doma ratolesti, ktoré si samé ovocie zo stola nevezmú ani za nič, skúste ich „obalamutiť“ a ovocie podávať nakrájané či nastrúhané do rôznych podôb. Uvidíte, ako rýchlo bude miznúť zo stola! Takisto môžete najemno nakrájanými jabĺčkami dozdobiť dezerty a koláče.
Saláma, klobása
Chystá sa ku vám návšteva? Prekvapte ju elegantne najemno nakrájanou salámou či klobásou v obloženej mise. Verte, nikto jej neodolá, aj keď vám bude možno tak trochu ľúto, že vám pokazia hotové umelecké dielo.
Na čo všetko doma používate škrabku vy? Máte ešte nejaké ďalšie overení tipy? Neváhajte a podeľte sa o ne s nami v komentároch!
Miška, sovkusom.ru
Nahlásiť chybu v článku