Jahody sú sezónne ovocie, ktoré mnohým počas chladných zimných mesiacov chýba. Potešujúca je však správa, že jahody sú aj ovocím, ktoré prežije zmrazenie bez najmenšej ujmy. Ak si ich dáte v lete do mrazničky, v zime budú po rozmrazení ako čerstvo nazbierané.
Aj jahody je však možné zamraziť niekoľkými spôsobmi, a najmä tak, aby boli chutné. Potom sa nimi môžete potešiť nielen na čerstvo, ale aj v koláčoch či tortách. No a kto je veľký maškrtník, môže si z nich dokonca spraviť aj svieži letný koktejl.
Pri zmrazovaní jahôd nastáva problém hlavne vtedy, keď sa dajú zmraziť v kope. Po rozmrazení sa jedna jahoda od druhej začne odliepať a vznikajú nepekné trhance. Takéto ovocie na ozdobu použiť nemôžete. Existuje však trik, s pomocou ktorého sa dá tomuto všetkému úspešne predísť.
Ako na jahody v mrazničke
Vezmite si plech na pečenie, alebo podnos, jahody rozrežte na polovicu. Môžete ich nechať aj v celosti, no viac sa narobíte, lebo jahody sa vám budú po plechu kotúľať. Poukladajte jahody rad za radom na plech a nechajte medzi nimi malý priestor, aby sa nedotýkali. Dajte jahody do mrazničky približne na 1 hodinu.
Potom ich vyberte a naukladajte do vreciek či kompótových pohárov, jednoducho do čohokoľvek, v čom ich v mrazničke uskladníte. Takto sa vám nezlepia a po rozmrazení nepotrhajú, pretože ich vonkajší obal bude už zamrazený. Letné jahody budú dokonalé aj v zime na torte!
Ako skladujete v mrazničke ovocie vy? So svojimi tipmi sa môžete podeliť v komentároch.
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru
Nahlásiť chybu v článku